Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Björgvin Gústavsson: Derfor tager jeg hjem til Island

Fra Skjern Håndbold:


Læs mere om Björgvin Gustavssons beslutning om at vende retur til hjemlandet til sommer. 


Den Islandske håndboldlegende Björgvin Pall Gústavsson vender efter over et årti som udlandsprofessionel hjem til Island. Han vender blandt andet hjem for familiens skyld, men også fordi han af flere grunde føler, at hans liv giver mere mening på Island.


– Som 15-årig besluttede jeg mig for, at jeg ville blive virkelig god. Jeg planlagde hvordan, og jeg vidste, at jeg ville blive nødt til at arbejde virkelig hårdt.


Sådan udtaler Björgvin Gústavsson, der henviser til, at han ikke var noget lysende talent, men blev nødt til at lægge mange træningstimer i at blive en profileret håndboldmålmand.


Björgvin har igennem mange år været udlandsprofessionel, blandt andet i den tyske bundesliga. Gennem de erfaringer han fået sig – både på og udenfor banen –  mener han, at der er nogle ting, han kan lære fra sig. Når Björgvin vender hjem, har han blandt andet planer om starte et projekt, for at hjælpe unge, der har det svært psykisk.


Björgvin har flere gange gennem sit liv oplevet angstanfald og generelt haft perioder, hvor han virkelig har været langt nede. Det er derfor han nu vil hjælpe andre, der går igennem lignende og måske kunne lære fra sig, hvordan han selv kom igennem det.


En af tingene der hjalp Björgvin da han var aller længst nede, var at få sat ord på tingene og det er der faktisk blevet en bog ud af. Bogen “Uden filter” er netop udkommet og som Björgvin selv beskriver det en meget hård bog, hvor alt bliver fortalt.


– Alle er mentalt svage, men ikke alle ved det.


Sådan udtaler den tidligere islandske landsholdsmålmand, da snakken falder på emnet mentaltræning inden for sport og hvorfor det ikke er mere udbredt. Björgvin mener blandt andet, at det kan være et stort tabu at vise man har problemer mentalt og at det kan betragtes som svaghed, hvis man har brug for mentaltræning.


En meget forkert måde at anskue det på ifølge Björgvin, der mener at det mentale aspekt er yderst afgørende i mange sportsgrene.


Om Skjern Håndbold har Björgvin Gustavsson ikke andet end ros at sige. Han fortæller om det fantastiske ved at klubben tager imod med åbne arme over for ikke bare ham selv, men hele familien.


– Skjern Håndbold har en stor plads i mit hjerte, ikke mindst fordi jeg har været igennem nogle hårde tider rent mentalt.


Selvom den rutinerede islandske håndboldspiller har mange ting at tænke på, både med familien og hans kommende projekt med at hjælpe unge med problemer, så slipper han ikke håndbolden helt. Faktisk tværtimod. Han udtaler, at han regner med at spille mindst 10 år endnu og han har også planer i støbeskeen om at starte et projekt op vedrørende målmandstræning. Han drømmer om at blive målmandstræner for de helt store navne, men har også en passion for at lære fra sig overfor den yngre generation.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER