Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Ann Grete Nørgaard raser over ”ødelæggende” video-afbrydelser: -Jeg får lyst til at smadre min computer, når jeg ser på det - det er rædselsfuldt

”Rædselsfuldt. Fesent. Ødelæggende. Katastrofe.”


Sådan beskriver Ann Grete Nørgaard sin helt ærlige mening om den nye videoteknologi, der nærmest er blevet fast inventar i dansk håndbold igennem de sidste par sæsoner – det såkaldte ”video proof” og ”challenge”-system.


Der er tale om de nye, teknologiske redskaber der i de transmitterede tv-kampe kan tages i brug, hvis såvel dommere som trænere gerne vil se en situation efter en ekstra gang med det resultat, at spillet inde på banen bliver stoppet.


Det var netop konstante afbrydelser, der fuldstændig ødelagde rytmen og intensiteten i topkampen mellem GOG og Aalborg Håndbold, som Ann Grete Nørgaard var tv-seer til.


Og det var bestemt ikke med stor begejstring, at den karismatiske venstre fløj var vidne til det ene frustrerende spilstop efter det andet.


-Jeg synes helt ærligt, at det er rædselsfuldt, en katastrofe. Decideret fesent. Jeg sad og så herre-kampen mellem GOG og Aalborg, og jeg havde sådan glædet mig til at se en god håndboldkamp. Men jeg kunne have smadret min computer, fordi der skulle ses video hele tiden. Hold nu kæft, hvor er det bare destruerende, at intensiteten bliver rykket ud af de sidste 10 minutter, der vel tog 22 minutter at afvikle på grund af de mange afbrydelser, fortæller Ann Grete Nørgaard til HBOLD.dk.


-Jeg bliver nødt til at slutte mig til koret af de øvrige spillere, der har udtalt sig om dette. Jeg synes bare, det er for meget. Det ødelægger vores sport. Og Henrik Møllgaard siger det egentlig ret præcist. Mon ikke det hele bliver fordelt nogenlunde lige. Ja, nogle gange er der overtrådt eller der bliver overset et straffekast. Men mon ikke det i sidste ende går op, understreger hun.


Drop tanken om perfekthedskulturen


Det er især den omtalte perfekthedskultur, Ann Grete Nørgaard mener, at håndboldverdenen ikke skal suge alt for meget til sig. For håndboldsporten bliver aldrig fejlfri. End ikke med det nye videosystem. Dommerne kommer aldrig til at dømme 100 procent korrekt.


Det samme gælder for så vidt spillere og trænere. Alle kommer også til at lave fejl. Og det er bare en del af sporten, som man skal lære at leve med, fortæller den rutinerede fløjspiller.


-Vi bliver sgu nødt til at stole på, at dommerne gør deres absolut bedste. Vi skal huske, at det er sport, og der sker fejl – i det hele taget. Det er fandeme, hvad der sker. I vores dejlige samfund skal vi huske, at fejl faktisk er en del af hverdagen. Der er desværre nogle, der dør af det, og det selvfølgelig en katastrofe. Dér skal man sætte ind. Men at det sker alle andre steder, er bare en del af livet – også i håndbold. I håndbold tror jeg virkelig på, at tingene bliver fordelt nogenlunde lige, og man har nok fået de udvisninger og røde kort, man skulle have.


-Håndboldsporten kan aldrig blive fejlfri. Det så vi også ved nogle af de situationer, hvor dommerne alligevel ikke kunne se situationerne fra den rigtige vinkel, og så var det lige meget. Det suger intensiteten ud af spillet. Hvis man skal bruge teknologi, så er det noget, der skal afgøres i løbet af 10-15 sekunder.


Det værste som spiller – og tv-seer


Som spiller er det noget af det værste at blive afbrudt – især i de seneste 10 minutter af en kamp, hvor det hele skal afgøres.


Lad nu spillet blive afgjort inde på banen, opfordrer Ann Grete Nørgaard, der flere gange tog sig til hovedet under GOG-Aalborg-kampen.


-Som spiller er det det værste at blive afbrudt, lige når tingene skal afgøres. I kampen mellem GOG og Aalborg gik spillerne og jokede med hinanden på kryds og tværs, fordi det hele var så absurd. Men man skal jo ikke gå der og være kammeratlige de sidste 10 minutter af en kamp. Sorry, det er jo der, hvor vi skal smadre hinanden allermest.


-Ni ud af ti spillere er gode venner på kryds og tværs efter kampene, og sådan skal det også være, men når man spiller, spiller man fandeme for at vinde. Så skal man sgu ikke gå og smalltalke. Hold kæft, jeg ville hade det – både som spiller og tv-seer.


-Som tv-seer er det jo pinefuldt, for man sidder bare og tænker, hvad sker der? Så har man spildt fem minutter på at se en situation igennem. Det er jo helt på månen.


-Det er håbløst. Vi har altså en fantastisk sport, som folk elsker at se. Men vi skal bare have spillet til at være i flow så meget som muligt. Der bliver bare for mange afbrydelser, og der er absolut ingen grund til at lave flere. Lad os nu afgøre det på banen og se, hvem der er bedst, konstaterer Ann Grete Nørgaard.


Hvis det stod til Ann Grete Nørgaard, så er videoteknologien god nok, dér hvor det kan afgøres, om en bold er inde eller ej, eller om en spiller skal have en udvisning eller rødt kort.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER