Jacob Zøhner

Kiel slog de forsvarende mestre i Nordtysk derby

Kiel slog her til aften de forsvarende tyske mestre fra Flensburg med 28-24 i det store nordtyske derby.

Før kampen lå presset på Kiels skuldre, da de inden kampen var 1 point efter Flensburg efter deres seneste nederlag i Magdeburg. Et pres de i den grad levede op til i en kamp, hvor de hele tiden var et skridt foran Flensburg.

I første halvleg startede Kiel bedst og kunne bringe sig foran med 6-4. Den stilling blev stille og roligt udbygget frem mod pausen, hvor hjemmeholdet havde bragt sig foran med 18-13 mod et Flensburg hold, som havde svært ved at få spillet til at køre.

Selvom det så svært ud for Flensburg kom de dog bragende ud til anden halvleg, hvor de med 5 scoringer i træk bragte balance i regnskabet ved stillingen 18-18.

Herefter fulgtes de to hold ad til 23-23 inden Kiel til sidst fik slået det afgørende hul og kunne sikre sig en vital sejr på 28-24 over deres evige rivaler fra grænsen.

Danske Magnus Landin spillede en fin kamp med 4 scoringer, mens Niklas Landin stod med en redningsprocent på 38%. For Flensburg scorede Anders Zachariassenn 2 mål, mens Lasse Svan lavede en enkelt.

Flensburg har dermed fået en sløj start på sæsonen med 7 point ud af 10 mulige, mens Kiel har sikret sig 6 point ud af 8 mulige.