HBOLD

Dansk u-håndbold sakker bagud

De sidste 10 år er vi blevet forkælet med en sand medaljeregn hver sommer når de danske ungdomslandshold har spillet U-slutrunder.


Men noget tyder på at tendensen peger ned for de danske landshold. Sidste sommer var den værste for de danske ungdomslandshold i mange år.


Hidtil er det kun de danske U19 piger der har spillet færdigt denne sommer og de måtte nøjes med en lidt skuffende 6-plads ved EM. Samme placering som den ældste pige årgang fik sidste sommer til VM, efter at det var blevet til guld og bronze de to tidligere slutrunder.


Lad os se på de danske resulter de sidste 10 års u-19 pige EM-slutrunder:


2007 – Guld

2009 – 13 plads

2011 – Guld

2013 – 3 plads

2015 – Guld

2017 – 3 plads

2019 – 6 plads


Bedømt ud fra det ingen grund til den store alarm endnu, og der er mange ting der spiller ind på resultaterne, spiller kan være rykket op tidligt, der kan være skader osv.


Men noget der vækker bekymring er vores snakke med de danske træner gennem det sidste år, vi spørger ofte ind til fremtidens talenter og selv om det ser rigtigt lyst ud på herresiden de næste 5-10 år, så er der også nogle sorte skyer, og det er bedre at gøre noget nu end om 10 år, hvor der vil tage lang tid at rette op og indhente det tabte.


Når vi snakker med danske træner der rejser med klub og landshold til de andre lande der spiller håndbold på et højt niveau, så fortæller de at vi i den grad er ved at blive overhalet på faciliteter og på de rammer der tilbydes talenterne.


Selv flere steder mod øst er der allerede bygget flotte træningshaller med moderne faciliteter til fysisk træning og andet, ofte med et håndbold skole/collage tilknyttet hvor spillerne allerede fra en tidlig alder har de optimale muligheder for at udvikle sig.


Vi vil følge op løbene når de 3 sidste u-landshold har spillet færdig denne sommer.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER