Stefi Billum

Kom i form med en effektiv hjemmetræning

Hvis du går og drømmer om at blive professionel håndboldspiller, er det vigtigt, at du er i god fysisk form. Da håndbold er en fysisk krævende kontaktsport, er det ikke kun vigtigt med en god kondition. Du skal også have muskelmasse for at kunne hamle op med de andre spillere på banen. Det er ikke nødvendigt med et fittnessabonnement for at komme i form. Du kan sagtens starte med at træne derhjemme, indtil du har fået opbygget en god grundform. Når du har brug for at blive udfordret yderligere i din styrketræning, kan du enten købe hjemmevægte eller melde dig ind i et fitnesscenter.


En grundig opvarmning reducerer skader


Inden du går i gang med at træne, er det vigtigt, du varmer grundigt op, så alle dine muskler og led er godt varme. Afsæt gerne 10-15 minutter på opvarmningen. På den måde kan du også reducere antallet af skader under din træning. Det er svært at komme langt i håndbold, hvis man er meget plaget af skader og må sidde ude det meste af tiden. 


Opvarmningen kan både foregår med og uden maskiner. Har du pladsen og økonomien til det, kan du med fordel investerer i en crosstrainer til hjemmebrug. Crosstraineren er et meget effektiv motionsapparat, da den både kombinerer stepmaskine, motionscykel og løbebånd i én. Din opvarmning kan også bestå af sprællemænd, englehop, løb på stedet og en grundig opvarmning af alle ledene. 


Både styrketræning og cardio er nødvendigt 


For at komme langt i håndboldbranchen, er det vigtigt både at have stærke muskler og en god form. Derfor bør du både styrketræne og træne cardio for at opnå det bedste resultat, som håndboldspiller.


Når du træner cardio, kan det både foregå ved løb, cykling og svømning. Det vigtigste er, at du får pulsen op, og på den måde træner din udholdenhed. Hele kroppen har godt af cardiotræning, da du udfordrer og træner hjertet, og samtidig kan du opnå en høj forbrænding.


Når du styrketræner er det vigtigt at finde et træningsprogram, der afdækker hele kroppen. Du træner typisk tre gange i ugen med fokus på et par muskelgrupper ad gangen. Der findes mange hjemmetræningsprogrammer online, både med og uden vægte. Vær sikker på, at du udfører øvelserne korrekt for at opnå det bedste resultat. Det er en god idé at køre tre sæt af 10 gentagelser ved hver øvelse. Hvis du efter en øvelser har overskud til flere gentagelser, er det tegn på, at du skal sætte belastningen op. 


Gode råd for at opnå den bedste træning


Døjer du med en skade, skal du være særligt opmærksom på den under din træning. Hvis du har nogle specielle øvelser, du har fået af din fysioterapeut, er det vigtigt altid at udføre dem under din træning. Har du et særligt svagt punkt, hvor du gentagne gange har fået en skade, er det vigtigt at varme det ekstra godt op. 


Det er en god idé som håndboldspiller at lave stabiliserede øvelser til ankler og knæ, samt opbygge en stærk core, da det kan være med til at forebygge skader. Husk desuden at træne baglår og ryg, da de muskler ofte bliver overset og det kan resultere i store skader.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER