Mads O. Madsen

Danmark besejrer Færøerne i den sidste kamp i EM-kvalifikationen

Fra Dansk Håndbold Forbund:

På trods af masser af udskiftninger på holdet slog Danmark Færøerne med 31-24 i den sidste kamp i EM-kvalifikationen.

Danmark rundede landsholdsåret af med et opgør mod Færøerne i EM-kvalifikationen foran et tæt på udsolgt Gigantium. Mens færingerne stadig spillede for muligheden for at deltage i den næste EM-kvalifikation, havde Danmark allerede sikret sig førstepladsen i EM-kvalifikationspuljen. Det gav sig både udslag i mange nye ansigter i den danske startopstilling og et færøsk hold, der bed godt fra sig i indledningen.

På trods af to mand i undertal kort før de ti minutter blev rundet, havde gæsterne muligheden for at udligne til 4-4, men en kikset afslutning sendte i stedet Danmark foran 5-3 på kontra. Det var så til gengæld også det tætteste, Færøerne kom på point. Danskerne satte turboen på samtidig med, at Kevin Møllers redningsprocent steg til et godt stykke over de 40.

Derfor viste måltavlen også 9-4 i dansk favør halvvejs i første omgang. Færøerne havde dog ikke givet op, og Danmarks føring blev derfor heller ikke udbygget i resten af halvlegen – tværtimod. Det, der lignede en pauseføring på fem mål, blev nemlig reduceret til 17-13, da færingerne flot scorede på direkte frikast, efter tiden var løbet ud.

Billedet fortsatte i starten af 2. halvleg, da de to mandskaber på det nærmeste byttede mål. Nikolaj Jacobsens drenge fik dog udbygget med yderligere et par mål efter godt otte minutter, da de rød/hvide kom foran med 24-17. Herefter holdt færingerne igen snor i Danmark således, at stillingen var 26-19, da de to mandskaber var halvvejs i 2. halvleg.

I det sidste kvarter satte Danmark trumf på, og med fem minutter igen på haluret kunne Johan Hansen bringe de rød/hvide foran med ti mål på både straffekast og derefter en kontra, men han var gavmild ved sine færøske landsmænd og forpassede begge muligheder. Da status skulle gøres op, tog Danmark dog en komfortabel sejr på 31-24. Nu kan spillerne tage på velfortjent sommerferie – den sidste i to år for mange af spillerne – da den står på OL i Tokyo til næste sommer.