Mads O. Madsen

Danmark besejrede Ukraine og er klar til EM-slutrunden

Fra Dansk Håndbold Forbund:

I en ikke særligt velspillet kamp sikrede Danmark sig kvalifikation til januar måneds EM efter en sejr på 33-30 over Ukraine. Mikkel Hansen rundede i opgøret mål nummer 1.000 i rødt og hvidt.

Danmark lagde overbevisende ud i Palace of Sport i den ukrainske hovedstad Kiev. Inden haluret havde rundet ti minutter, stod der 6-2 til de rød/hvide. En undertalsperiode herefter blev dog dyr for Danmark, da Ukraine på få minutter fik reduceret til 6-7. Det gav hjemmeholdet blod på tanden, og de formåede at holde danskerne fra fadet, mens de selv slog til på chancerne.

Efter små 18 minutter udlignede ukrainerne til 9-9, og to minutter senere bragte de sig også foran 11-10. Danskerne forsøgte og kom egentlig også halvlegen igennem frem til rigtig mange fine muligheder, men der blev brændt for meget. Det betød også, at Ukraine med fem minutter tilbage af første halvleg kom foran med to mål, 14-12. Selvom danskerne fik udlignet, lykkedes det i sidste ende hjemmeholdet at gå til pause foran med en enkelt pind, 15-14.

Starten på anden halvleg var også svær, da man både begik angrebsfejl og brændte en kontrachance. Heldigvis var Ukraine ikke skarpere, og derfor kunne Mikkel Hansen bringe balance i regnskabet med sin scoring til 15-15 efter et par minutters spil. Efter otte minutter kom Nikolaj Jacobsens drenge endelig foran igen, og minuttet senere blev føringen fordoblet til to mål: 20-18. En føring, der desværre hurtigt blev hentet. Herfra fulgtes holdene ad i et par minutter, inden Danmark igen skabte et mindre hul med en tremålsføring på 24-21 godt halvvejs i anden omgang.

Det var som om, værterne herfra tabte pusten, samtidig med at keeper Komok ikke tog alt, hvad danskerne sendte imod ham. Efter godt 23 minutter af anden halvleg rundede Mikkel Hansen en utrolig milepæl, da hans scoring til 30-25, samtidig var hans landskampmål nummer 1.000. Selvom Ukraine fik pyntet lidt i slutfasen, var sejren ikke i fare på dette tidspunkt. Danmark kunne derfor sikre sig EM-kvalifikationspuljens førsteplads og dermed en topseedning ved januars slutrunde med sejren på 33-30.