Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Hvor er de nu? - med Karen Brødsgaard

HBOLD.dk har fået nogle gode snakke med flere af de håndboldspillere, som var en del af det danske kvindelandshold, som i 1990’erne og 00’erne havde helte-status i hele nationen.


I serien har vi blandt andet spurgt dem ind til, hvor de er idag og hvilken oplevelse, der har været den største i deres karriere.


I sjette indlæg i serien har vi snakket med den tidligere landsholdsstreg, 41-årige Karen Brødsgaard, som blandt andet har EM- og OL-guld på CV’et.


Læs interviewet med Karen Brødsgaard herunder:


Hvad laver du i dag?


– Jeg er højskolelærer på Aalborg Sportshøjskolen. I fritiden nyder jeg at slappe af med venner og familie, tage en løbetur eller SUP tur og nyde naturen


Hvordan har det været at stoppe med at spille håndbold og lægge skoene på hylden?


– Jeg stoppede med at spille håndbold med en god fornemmelse i maven. En fornemmelse af, at jeg ikke kom med en 100% indstilling mere og jeg så ungdommen komme til med en fight og en gejst, som jeg selv var kommet med engang. Det fik mig til at mærke i maven, at nu var tiden kommet til at stoppe. Ved siden af jeg spillede håndbold i Aalborg DH, arbejdede jeg på Aalborg Sportshøjskole og det gjorde, at jeg fik en glidende overgang fra håndbold livet til højskole livet. Så jeg det at ligge skoene på hylden var den helt rigtige beslutning for mig, så jeg kunne udvikle andre kompetencer i livet og komme ud af den professionelle håndbold “boblen” til et livet med mere frihed til at gøre andre ting.


Har du nogle råd til den svære overgang for spillere der står overfor at skulle stoppe?


– For mig var det vigtigste, at jeg havde et andet job, som jeg virkelig glædede mig til at kunne passe 100%. Jeg havde en stor drivkraft til at arbejde med mine fag og de unge mennesker på højskolen. Så er der også følelsen, som man nok aldrig havde troet man skulle få…at man fik mindre og mindre lyst til at gå til træning og kamp og selvom jeg aldrig troede, at følelsen skulle komme, så kom den snigende…så et godt råd er, at lytte til sig selv og bliv endelig ved indtil følelsen eller fornuften fortæller dig, at nu er jeg klar til en “ny verden”.


Hvad har din største oplevelse på håndboldbanen været?


– Jeg er heldig, at jeg har mange fantastiske håndboldoplevelser både med klubhold som ungdomsspiller og seniorspiller og ikke mindst at blive udtaget til landsholdet til at stå og vinde med landsholdet. Situationer jeg aldrig glemmer og så har jeg, ikke mindst, fået mig et par fantastiske venner og veninder for livet.


Hvem vil du nævne fra din håndboldkarriere – en træner, en ven, eller andre, som betød meget for dig?


– Eftersom jeg har spillet i mange år, er der mange mennesker jeg har stiftet betydningsfulde bånd med. Mange holdkammerater og dygtige trænere, holdledere, fysioteamet har kæmpet med mig (haha). Og jeg nyder hver gang jeg stadig “støder” ind i disse dejlige mennesker.


Læs også de første fem indlæg i serien med henholdsvis: 

Gitte Sunesen

Conny Hamann-Boeriths

Rikke Skov

Tonje Kjærgaard

Josephine Touray


 

















Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER