Michael Thøgersen

EM i strandhåndbold introducerer ny beklædning

Polen lægger strand til EM i strandhåndbold for mænd og kvinder.


Stranden ved polske Stare Jablonki danner rammen for EM i strandhåndbold for mænd og kvinder – fra den 28. til 30. juni spiller U17-holdene, og fra den 2. til 7. juli spiller seniorholdene.


Ved den første begivenhed før et nyt tiltag debut. Det drejer sig om beklædningsgenstande til kvinderne i form af nyudviklede hipster-shorts. Kvindeholdene ved de to begivenheder har frem til den 31. maj at informere EHF, om hvorvidt de ønsker at spille i de nye shorts. Alle spillere på holdet skal spille i de samme shorts.


Årsagen til introduktionen af de nye shorts er udviklingen i strandhåndbolden. Man mener, at de nye shorts giver de mest optimale mulighed for de kvindelige spillere. Sådan lyder det i hvert fald fra Ole R. Jorstad, der er bestyrelsesformand i EHF Strandhåndbold-kommission.


De nye shorts er på prøvebasis, og der vil finde en evaluering sted efter EM-slutrunderne. Herefter vil man kigge nærmere på, om det skal være en del af den officielle og lovpligtige påklædning. Pt. er det kun en bikini-bund, der er lovpligtig. I særlige tilfælde kan det være tilladt med længere tætsiddende shorts – her tænkes særligt på vejrets beskaffenhed.


EM-slutrunden for seniorhold bliver det største europamesterskab til dato med 40 deltagende nationer – 20 hos mændene og 20 hos kvinderne.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER