Michael Thøgersen

IHF indgår samarbejde med ITA

IHF er det seneste forbund til at slutte sig til anti-dopingorganisationen, ITA, oplyser IHFs egen hjemmeside.


Formelt set startede IHFs partnerskab med ITA den 1. januar 2019 med option på at forlænge samarbejdet med yderligere to år.


ITA er forkortelsen for International Testing Agency, og de står for anti-doping-tests i IHF-organiserede turneringer; undtaget tests under slutrunder. ITA er en uafhængig organisation, som samarbejder med flere internationale forbund på tværs af sportsgrene; heriblandt også IWF, som er det internationale vægtløfterforbund.


IHF-præsident, Hassan Moustafa, understreger vigtigheden af dette samarbejder:


“Som en olympiske sportsgren er håndboldspillere rollemodeller for unge mennesker verden over. Det er derfor afgørende, at vi fremhæver det bedste fra sporten.”


Moustafa uddyber:


“Samarbejdet med ITA betyder, at vi indgår et direkte partnerskab med uafhængige anti-dopingeksperter, og jeg ser frem til at arbejde tæt sammen med organisationens team mange år fremad.”


Dette er uden tvivl gode nyheder for håndboldsporten på verdensplan. Nok har sporten ikke været plaget af dopingskandaler i størrelsesorden med fx cykelsporten, men med en forebyggende indsats kan sporten sandsynligvis tage tingene i opløbet. Presset på spillerne og trænerne bliver større i takt med, at der kommer flere penge ind i sporten. Dette faktum kan være med til at friste de involverede parter til at imødegå dette med ulovlige metoder.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER