Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Aalborg Håndbold kan kalde sig pokalmestre for første gang i historien

Fra Dansk Håndbold Forbund:

Søndag eftermiddag kunne Aalborg Håndbold for første gang i klubbens historie lade sig hylde som danske pokalmestre efter en sejr på 28-27 (14-16) over Skanderborg Håndbold i finalen ved Final4.

Pokalturneringen har siden 1964 leveret nogle fantastiske og dramatiske øjeblikke i et væld af spændende håndboldkampe. Herrernes finaleweekend, Santander Final4, var bestemt ingen undtagelse. Tre uhyre tætte kampe i Jyske Bank Boxen gav en fremragende optakt til finalen mellem Skanderborg og Aalborg – der også blev højdramatisk.

Den nykårede verdensmester Henrik Møllgaard åbnede ballet med sin scoring til 1-0 efter 40 sekunder. Nogle minutter senere scorede selvsamme Møllgaard – denne gang til en føring på 5-2 til nordjyderne efter seks minutters spil.

Aalborg fortsatte dominansen som 1. halvleg skred frem, men Skanderborg kæmpede videre. De grønblusede kom bagud med fire, 7-11, efter 18 minutter, men fandt alligevel hurtigt tilbage i kampen – og reducerede til 9-11 to minutter senere. Minuttet senere scorede Skanderborg på ny til 10-11, og sekunder senere gjorde Marcus Mørk det til 11-11. Fire scoringer i træk og flotte redninger fra Bertram Obling gav Skanderborg nyt liv.

Med seks minutter tilbage af 1. halvleg kom så den første føring til Skanderborg til stillingen 13-12. Aalborg spillede sig frem til fine chancer i denne periode af kampen, men Bertram Obling stod helt fantastisk i målet. Obling blev noteret for hele ti redninger i de første 30 minutter. Redninger, der var hovedårsagen til Skanderborgs føring på 16-14 ved pausen.

Efter pausen blev det ikke mindre spændende. Aalborg kom ud med fornyet energi, og fik hurtigt hentet Skanderborgs forspring. Kampen bølgede frem og tilbage, hvor ingen af de to mandskaber kunne trække fra.

Med et kvarter tilbage måtte Aalborgs Mark Strandgaard tage plads på tilskuerrækkerne, da fløjspilleren modtog et rødt kort efter et slag i ansigtet på en modstander. Det røde kort satte dog ikke en stopper for intensiteten og spændingen i kampen. Aalborg var i en stor periode foran med én, men de kunne ikke stikke fra Skanderborg, der havde fin succes med 7-mod-6-spillet.

Med seks minutter tilbage kom det afgørende moment i kampen, da Sebastian Bartholdt kunne gøre det til 26-23 med sin scoring i tomt mål. Føringen på tre mål blev for stor for Skanderborg. De grønblusede kæmpede sig tilbage, de fik chancen fra en spids vinkel med få sekunder igen, men brændte. Aalborg kunne derfor juble over en pokalgivende sejr i Jyske Bank Boxen.

BSV vandt bronze efter straffekastkonkurrence

Det var to tydeligt skuffede mandskaber, der begge måtte forlade deres respektive semifinaler med et nederlag lørdag eftermiddag. Skuffelsen var dog næsten visket væk til søndagens bronzekamp, hvor de mange fremmødte tilskuere i Jyske Bank Boxen var vidner til en rigtig god håndboldkamp inden finalebraget.

Både Århus og BSV startede fint ud – og de fulgtes ad indtil sent i 1. halvleg, hvor BSV fik skabt en tomålsføringen kort inden pausen. Efter pausen var bronzekampen stadig helt tæt. Med blot 15 minutter tilbage af opgøret var stillingen helt lige, 18-18. Selv i slutminutterne spillede begge hold med en enorm energi, hvor der blev fightet for hver eneste bold.

Efter 60 minutters spil var stillingen stadig helt lige, 23-23, hvorfor vinderen skulle findes i en straffekastafgørelse. Her havde BSV den fornødne dygtighed og rette portion held. De sortblusede trak sig sejrrigt ud med 4-3, der betød, at de kunne modtage dette års bronzemedaljer.

Weekendens resultater

Lørdag (semifinaler):

Århus Håndbold – Skanderborg Håndbold 33-34 (16-13) (3-4) (efter forlænget spilletid)

Aalborg Håndbold – Bjerringbro-Silkeborg 29-27 (11-10)