Morten Zøhner

Kroatien jagter ny sejr ved VM

Kroatien har spillet en fremragende slutrunde, hvor holdet fortsat er ubesejret efter 5 kampe – søndag aften står de overfor Brasilien.


Kroatien startede VM med 4 overbevisende sejre over Island, Japan, Makedonien og Bahrain. Herefter ventede Spanien, hvor der i den grad var lagt op til en vaskeægte gruppefinale mod Europamestrene. Kroatien gik dog uimponeret til værks og fik hurtigt skabt sig et 3-målsforspring, som de lå og forsvarede på imponerende vis gennem resten af kampen. Kroatien vandt dermed opgøret 23-19.


Sejren over Spanien betød, at Kroatien fik 4 point med over i mellemrunden, mens Spanien måtte nøjes med 2 point.

Søndag er Brasilien dog modstanderen i Kroatiens første mellemrundekamp ved denne slutrunde. Brasilien har i modsætning til Kroatien ikke formået at få point med over i mellemrunden, da de lige akkurat fik kvalificeret sig efter en overraskende sejr over Rusland.


Brasilien har dermed tabt til både Frankrig og Tyskland på henholdsvis 24-22 og 34-21. Det står dermed også fast, at Brasilien skal bruge en sejr i aften, hvis de fortsat vil gøre sig forhåbninger om en VM-semifinale.


Kroatien går dog ind til kampen som kæmpemæssige favoritter. En sejr til Kroatien vil dermed give den store håndboldnation et fremragende udgangspunkt inden holdets to afgørende kampe mod Tyskland og Frankrig.


Kampen spilles i Köln og starter kl. 18.00.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER