Morten Zøhner

Mikkel skød Norge i sænk

Danmark og Norge spillede torsdag aften den sidste og afgørende gruppekamp i Gruppe C. Vinderen af opgøret ville få 4 point med over i mellemrunden.

Allerede fra kampens start satte Danmark sig på opgøret, da stillingen efter små 7 minutters spil var 4-1 til danskerne. Herfra lå Norge og fulgte Danmark tæt langt hen af vejen i 1. halvleg.

Først mod slutningen af 1. halvleg begyndte Danmark at få mere kontrol over opgøret, hvilket også skyldtes en yderst veloplagt Mikkel Hansen, som bombede løs for Danmark. Pausestillingen var derfor 17-14 i Danmarks favør.

Danmark fortsatte de gode takter i starten af 2. halvleg, hvilket også kunne ses efter lidt mere end 40 minutters spil, hvor Danmark havde bragt sig foran 25-16. På dette tidspunkt lignede det, at kampen så småt begyndte at være afgjort.

Norge ville det dog anderledes – og med små 5 minutter tilbage af opgøret var det tæt igen ved stillingen 27-25. Danmark holdte dog fast i den føring, som holdet havde haft gennem hele kampen. Det blev dermed til en fortjent sejr på 30-26 til Danmark.

Særligt Mikkel Hansen og Niklas Landins præstationer er værd at fremhæve for Danmark. Mikkel Hansen blev bl.a. noteret for 14 scoringer i opgøret.

Sejren betyder, at Danmark får 4 point med til mellemrunden, mens Norge må nøjes med 2 point. I mellemrunden venter Sverige, Ungarn og Egypten.