Pernille Sevelsted

Fra gymnastiksal til den store VM-scene

Tirsdag den 15. januar 2019 vil stå for mange københavnske skolebørn som noget ganske særligt. Det var nemlig dagen, hvor Københavnsmesterskabet i skolehåndbold skulle afgøres i ikke mindre end VM-arenaen: Royal Arena. 


340 børn deltog tirsdag i Københavnsmesterskabet i skolehåndbold. Tre årgange: 2., 3. og 4. klasser fra 18 skoler. Disse børn har henover efteråret og tidligere kørt et seks ugers forløb i totalhåndbold i deres idrætstimer. Her er de blevet undervist af håndboldinstruktører, der gennem leg og erfaring har lært børnene at spille håndbold. Håbet er, at nogle af børnene synes, at håndboldspillet er fantastisk, og de melder sig ind i den lokale håndboldforening, for dét er netop idéen bag hele projektet: “Håndbolden tilbage til København”, der står bag Københavnsmesterskabet, at få flere aktive medlemmer til de københavnske håndboldklubber.


Delfinalestævner og den store scene


I december blev der afholdt delfinaler i lokale københavnske klubber med i alt 1750 glade børn, hvortil de forskellige skoler tilhører. Det var vinderne af disse delstævner, der mødtes til et kæmpe finalestævne i Royal Arena, midt under det aktuelle VM. Der var nemlig hviledag for holdene i gruppe D, der holder til i København og Royal Arena. Projektleder Tom Jensen fortæller, at det var én god idé og masser af hårdt arbejder, der lå bag muligheden for at være i Royal Arena.


Det er projektet “Håndbolden tilbage til København”, der står bag skoleprojektet, der med VM på hjemmebane i København og Royal Arena havde mulighed for at give børnene en unik oplevelse, at spille håndbold på selv samme gulv, i selv samme hal, som stjerner som Mikkel Hansen, Lasse Svan og Niklas Landin.


Projektet har kørt i fem år, men dette års finalestævne må alligevel være noget ekstra særligt og måske toppe med denne gyldne mulighed? Tom Jensen udtaler: “Ja, i dag er en særlig dag, noget vi har arbejdet mod og med de sidste mange måneder, og ja!, man kan godt sige, at vi i dag peakede projektet med skolesamarbejdet.”


Fremtiden for København


Efter sådan en forrygende dag, hvad tager du som projektleder med videre? “Glæde, begejstring, stolthed, ydmyghed og maser af energi til at sætte nye højder for skolesamarbejdet,” udtaler Tom Jensen. Hvad er målet nu fremadrettet for projektet? “At få flere nye medlemmer, fastholde medlemmer, fortsat udvikle klubberne, fortsætte det fantastiske skolesamarbejde, arbejde videre med træneruddannelse, netværksmøder og en masse andre spændende opgaver,” udtaler Tom Jensen videre.


Ja, der er masser at tage fat på for Tom Jensen og projektet i det københavnske. København, der gang på gang i diverse undersøgelser bliver udråbt til den mindst håndbold-glade region i Danmark. Men efter den seneste uges håndboldfest, der begyndte med VM-åbningskampen i torsdags, og nu igen med over 340 aktive og glade børn, klassekammerater, forældre og bedsteforældre, der skabte en håndboldfest uden lige, må det siges, at håndbolden er kommet tilbage til København. I al fald for en stund. Forhåbentlig for at blive.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER