Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Danmark med maksimum point efter endnu en sejr ved VM

Fra Dansk Håndbold Forbund:

De danske håndboldherrer fik bestemt ikke nogen ønskestart på deres fjerde kamp ved VM på hjemmebane, men Nikolaj Jacobsens tropper fik alligevel kæmpet sig tilbage til en storsejr på 28-17 (11-8).

Danmark fik – modsat flere af de tidligere gruppekampe – ikke den vanlige flyvende start i Boxen, som ellers har været nærmest procedure under dette VM. Østrig lagde godt fra land, mens det danske spil bar præg af usikkerhed og ikke mindst flere tekniske fejl. Den østrigske højrefløj Robert Weber var sikker på sine forsøg, mens den østrigske målvogter Kristian Pilipovic hev den ene redning op af hatten efter den anden. Østrig kunne derfor bryste sig af en føring på 4-2 efter 12 minutters spil.

Det danske angrebsspil haltede fortsat, hvorfor Nikolaj Jacobsen valgte at ty til 7-mod-6 mod det østrigske forsvar. Det fik med det samme en effekt. Danmark åd sig ind på det østrigske forspring, og fik kontakt ved Henrik Møllgaards scoring til 8-8 efter 24 minutters spil.

Nu var kampen vendt helt på hovedet. Niklas Landin fandt sit vanlige topniveau frem, der gav flere danske kontrascoringer. Rasmus Lauge var især skarp i 2. bølgen, hvor det østrigske forsvar ikke kunne holde den gennembrudsstærke playmaker. Danmark genvandt momentum – og gik til pause foran med tre, 11-8.

I 2. halvleg løb Håndboldherrerne simpelthen bare fra deres fra østrigske modstandere. Kræfterne slap op for de østrigske spillere, hvilket blev udnyttet benhårdt af en dansk hurtig midte. Rasmus Lauge fortsatte sit storspil, men Magnus Landin leverede også flotte afslutninger fra fløjen.

På målet tog Jannick Green over for målvogterkollegaen Landin. Med skarpt angrebsspil, godt forsvar, og gode danske fedninger, havde Østrig ikke nogen chance i de sidste 30 minutter. De danske drenge kunne lade sig hylde over endnu en storsejr i Jyske Bank Boxen i Herning.

Sidste danske kamp i gruppespillet ved VM er på torsdag i Jyske Bank Boxen, når Danmark i en puljefinale møder Norge. Kampen kan ses på DR 1 kl. 20.15.