Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Pernille Sevelsted

Ny VM-struktur fra 2021

Fra 2021 bliver VM med flere hold, men med færre kampe og minimum én dags hvilepause mellem hver kamp.


Det har det Internationale Håndboldforbund (IHF) lagt sig fast på efter kritik fra flere sider, i sær fra spillernes side har der længe været kritik af det hårde program under slutrunderne. Per Bertelsen, formand for DHF, men også øverste ansvarlige for turneringsafviklingen i IHF, udtaler til TV2 SPORT i den forbindelse: “Vi har altid fået kritik for de nytteløse kampe, der har været. Dem kommer vi til dels ud over her, fordi vi går ned på puljer af fire hold, og så deler vi faktisk turneringen allerede efter de første tre kampe.” 


Mindre puljer og knock-out fase


Fra 2021 kommer VM til at se således ud; der kommer 32 hold med modsat 24 nu. Disse 32 hold bliver inddelt i grupper à fire dvs. her spiller holdene tre kampe. Derefter går holdene videre i fire grupper à seks hold, de hvor de ogen spiller tre kampe, herefter venter der en kvart-, semi- og finale. Dvs. de fire hold, der går hele vejen til semifinalerne kommer til at spille ni kampe i alt, mod i år, hvor disse hold når op på 10 kampe.


De nytteløse kampe


Udover at skulle spille færre kampe, har idéen med den nye struktur også været at undgå ‘de nytteløse kampe’: “Vi har altid fået kritik for de nytteløse kampe, der har været. Dem kommer vi til dels ud over her, fordi vi går ned på puljer af fire hold, og så deler vi faktisk turneringen allerede efter de første tre kampe” udtaler Per Bertelsen yderligere til TV2 SPORT.


Flere pladser til Europa i 2021


Den nye struktur er dog endnu ikke godkendt af IHF, det bliver den først dagen efter VM-finalen, når IHF’s øverste ledelse holder møde i Herning, men det er ifølge Per Bertelsen en formsag, da det var nødvendigt for holdene at vide, hvad de spiller om under dette års VM. Derudover er Europa garanteret flere pladsen ved VM om to år grundet den nye struktur.


Om samme stuktur kommer til at gælde for kvinderne også står hen i det uvisse. Der var under det netop afholdte EM i Frankrig kæmpe kritik netop af programmet, hvor flere hold skulle spille få, men meget vigtige kampe, indenfor få dage.


Du kan læse mere HER


 

















Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER