Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Norsk verdensnavn får comeback i Team Esbjerg

Pressemeddelelse fra Team Esbjerg:


Marit Malm Frafjord, der tog en tårevædet afsked med en håndboldkarriere på øverste niveau genmem 15 år efter et semifinalenederlag i Champions League med sin klub, CSM Bucuresti, i maj, får nu comeback i Team Esbjerg.


Hun fyldte 33 år for få uger siden og har efter afskeden med den rumænske storklub ikke rørt en håndbold meget, men passet et job i sin danske kærestes firma inden for bogdistribution i Oslo. Nu har hun indgået en aftale med Team Esbjerg gældende til 30. juni 2019.


– Man ved aldrig, hvad der sker, hvis der dukker noget interessant op. Team Esbjerg har et spændende hold, en attraktiv måde at spille håndbold på, og jeg kender i forvejen seks af spillerne fra klub- eller landshold. Det er altid godt, når man kommer til en ny klub og hurtigt skal falde ind i rytmen, siger Marit Malm Frafjord.


Hun er ikke nervøs for, at hun fysisk og håndboldmæssigt vil være for langt bagefter, når hun møder til den første træning 27. december. Hun har fulgt mange af Team Esbjergs kampe på dansk tv og er helt bevidst om, at klubben i Vilde Ingstad og Clara Monti Danielsson har to stærke stregspillere, og at det formentlig bliver hendes stærke egenskaber i det centrale forsvar, der efterspørges mest. Det bekræftes af cheftræner Jesper Jensen.


– Vi føler ikke, at vi mangler noget med Vilde og Monti, men har valgt at supplere en trup, der i forvejen er stærk, med de kvaliteter, Marit kan tilføre. Hun er internationalt blandt de bedste på sin plads i forsvaret. Vi kiggede egentlig efter en spiller til bredden, men da muligheden for at styrke topniveauet viste sig, greb vi den. Vi bevæger os ind i et halvår med rigtig mange kampe, og nu er vi mindre sårbare, hvis der opstår en skade eller to, siger Jesper Jensen.


Marit Malm Frafjord nåede på klubplan ikke at vinde Champions League, men har et af de tungeste landsholds-cv’er i international håndbold. To OL-guldmedaljer, VM-guld og fire EM-titler blev det til i en 11 år lang landsholdskarriere for Norge, som hun efter 197 landskampe valgte at stoppe i 2016. I årene 2010-2014 spillede hun i Viborg HK inden tre sæsoner i Larvik.


– Jeg har spillet sammen med Sandra Toft, Sanna Solberg og Kristine Breistøl tre sæsoner i Larvik og Line Jørgensen en sæson i Bukarest. Marit Røsberg Jacobsen og Vilde Ingstad kender jeg fra landsholdet. Det giver tryghed at kende så mange, og jeg glæder mig meget til at komme tilbage på håndboldbanen, siger Marit Malm Frafjord.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER