En fremragende holdindsats med store individuelle toppræstationer sikrede søndag aften et vigtigt point i Ungarn.

Dramatik udover det sædvanlige.

På en af Europas allerstærkeste udebaner formåede de danske mestre at hive ét point med hjem til Vestjylland – en kamp som især vil blive husket for det sidste spilleminut.

Alle bød ind

Jesper Konradsson åbnede som lyn og torden med to assists, mål og et tilkæmpet straffekast. Et straffekast, som søndagens anfører, Kasper Søndergaard, tog sig af i fraværet af skadesplagede Anders Eggert og Bjarte Myrhol.

Scoringen på straffekastet kickstartede et vildt kvarter for højrebacken, som i de resterende 15 minutter af første halvleg yderligere noterede sig for seks scoringer – størstedelen af målene assisteret af kollegaen Eivind Tangen.

Trænerteamet havde yderst minimale betingelser at gøre godt med, men alle bød ind til perfektion. Eksemplificeret ved Jan Grebenc som midt i infernoet af larm blev kastet ind i en undertalsperiode, og kvitterede med mål og assist på bare to berøringer.

Szeged til på at knække

Midteraksen Stenbäcken og Jakobsen fortsatte bokseriet med de tunge Szeged-spillere efter pausen – med succes. Defensiven bøjede sig ikke i presset fra den udsolgte arena i Ungarn, og da først Christoffer Cichosz og dernæst Bjarke Christensen udbyggede til 19-15 på kontra, så levede sensationen i bedste velgående.

Trods det voldsomme tryk fra lægterne i Szeged – og med et rødt kort til Benjamin Jakobsen, hvilket gav stregdebut til Jonathan Stenbäcken – holdt de grønne fast i føringen helt indtil 29-27 syv minutter før tid på flere solomål af Thomas Mogensen og Jesper Konradsson.

Dramatik – og endnu mere dramatik

To et halvt minut senere var føringen tilbage i ungarske hænder – for første gang siden stillingen 10-9.

En hård ungarsk mavepuster, som blev forværret ved Dejan Bumbacs scoring til 33-31 med ét minut tilbage. Søndergaard svarede promte tilbage med en kringlescoring. Et kikset indspil fra føromtalte Bombac gav de grønne mulighed for udligning.

Thomas Mogensens efterfølgende underhåndsdrøn blev pointgivende, da spanske Jorge Maquedas afslutning først passerede mållinjen bag Emil Nielsen efter slutfløjtet.

Opgøret endte 33-33. Et historisk point med hjem i flyveren til Billund..