Sofie Jarkass

Fra styrmand til farmand - livet efter håndbolden

I december 2017, sluttede en lang, men til sidst også skadespræget håndboldkarriere for Jakob Green. Hbold.dk tog en snak med ham om hverdagen efter håndbolden. En hverdag hvor Jakob har byttet harpiks og bold ud med bleskift og skolebøger.


Hvornår startede du med at spille håndbold?



  • Jeg startede i den lokale håndboldklub Glumsø da jeg var ca. 6 år gammel sammen med nogle af mine klassekammerater.


Hvordan opstod interessen for håndbold?



  • Der var ikke særlig mange muligheder at vælge i mellem i Glumsø. Jeg dyrkede flere forskellige sportsgrene, men det sociale  ved holdsport som håndbold jo er, trak meget mere i mig.


Du har oplevet en del i din karriere. Hvis du nu skulle kigge tilbage – hvad er så din største både sportslige, men også personlige oplevelse?



  • På det sportslige må det være dengang jeg vandt mit første DM-guld med GOG. Det var meget surrealistisk. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle spille i den bedste danske række. En ting er at være med i en DM-finale, men så oveni købet være med til at vinde den. Det var både vildt og overvældende, og det er jeg stadig ekstremt ydmyg og taknemmelig over at jeg måtte opleve.

  • På det personlige plan er der to kampe som jeg aldrig rigtigt helt vil glemme. En semifinale mod FCK, hvor jeg for første gang fik lov til at spille back, samt en Champi0ns League-kamp mod Kiel, da de var på toppen. Mod Kiel var vi foran i 55 minutter og vi var så tæt på at ødelægge deres stime uden nederlag i halvandet år.


Hvorfor husker du lige præcis de to kampe?



  • Fordi der var jeg fuldstændig i flow med både kampen og mig selv. Jeg havde en rigtig god fornemmelse med det jeg lavede, og det var desværre ikke så tit jeg havde den følelse.


Hvorfor stoppede du med at spille håndbold?



  • Mit hoved og især min krop var ikke indstillet på at skulle fortsætte. Så på den måde gjorde det beslutningen om at stoppe meget nemmere. Det gav ligesom sig selv, at hvis ikke kroppen var med, så var der ingen grund til at blive ved.


Og hvadså nu? Hvad bruger du din tid på nu?



  • Jamen min kæreste Kamilla og jeg fik en datter tidligere på året. Så det går der selvfølgelig en del tid med. Så studerer jeg Sportsmanagement på Copenhagen Business Academy. Udover det har jeg fået lov til at lave lidt podcast. Det er både spændende og en fed mulighed for at dele ud af personlige erfaringer og sætte fokus på nogle punkter som jeg føler nogle gange bliver overset i den normale dækning af håndbolden.


Savner du slet ikke håndbolden?



  • Nej det gør jeg faktisk sjældent. Jeg kan da godt savne stemningen i omklædningsrummet og de specielle bånd der bliver knyttet på et hold. Den der følelse i kroppen efter at man har vundet en vigtig kamp. Det er ting jeg savner. Til gengæld er der rigtig mange ting som jeg slet ikke savner – så ja. Det er et overstået kapitel, og det har jeg det rigtig fint med.


 


Jakob Green’s karriere (senior)


TMS-Ringsted 1999-2001


GOG 2001-2008


AG Håndbold 2008-2010


AG København 2010-2011


Team Tvis Holstebro 2011-2015


Team Sydhavsøerne 2015-2017 (karrierestop)


Jakob nåede ydermere at spille 10 kampe for det danske landshold.


 


 

















Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER