Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Vignir Svavarsson om sin sidste sæson i TTH Holstebro

Fra TTH Holstebro:



TTH Holstebro kunne for nyligt offentliggøre at Vignir Svavarsson ikke får fornyet sin kontrakt i TTH Holstebro. Den indeværende sæson er derfor den sidste i klubben for den 38-årige islænding.

Her i artiklen har vi bragt et større portræt med Vignir, hvor han fortæller om tiden i TTH Holstebro, sin lange karriere og hvad fremtiden bringer.


– Jeg havde så småt forventet at tiden i TTH var ved at lakke mod enden. Det sidste halve år har jeg døjet meget med små skader, og det gør jo det hele lidt kedeligt, når man må nøjes med at se med fra sidelinjen, fortæller Vignir Svavarsson og fortsætter:


– Det har været rart med en tidlig afklaring fra klubben om hvor vi står i forhold til hinanden. Det giver en ro i kroppen at man kender ens situation, og jeg har fuld forståelse for at vi stopper samarbejdet efter denne sæson.


Vignir Svavarsson har i skrivende stund spillet 84 kampe for TTH Holstebro. Stregspilleren håber på flere gode kampe i sin sidste tid i klubben.


– Nu har jeg efterhånden prøvet at skulle stoppe i en klub en del gange, men det er altid mærkeligt alligevel, specielt når man har det godt og er glad for klubben. Man har jo også opbygget et bånd til holdkammeraterne og trænere, og derfor er det altid mærkeligt at indse, at man har sin sidste tid i en klub, siger Vignir Svavarsson, der håber på en god afslutning i TTH Holstebro.


– Målet er klart at få lov til at slutte ordentligt af i TTH Holstebro og bidrage til holdet på banen. Og i den forbindelse håber jeg naturligvis at vi kan være med i det sjove selskab, når tingene skal afgøres i maj og juni.


En lang og flot karriere


38-årige Vignir Svavarsson kan se tilbage på en lang og flot karriere i følgende klubber:


Haukar (-2005) Skjern Håndbold (2005-2008) TBV Lemgo (2008-2010) TSV Hannover-Burgdorf (2010-2012) GWD Minden (2012-2014) HC Midtjylland (2014-2016) TTH Holstebro (2016-2019)


Selvom den islandske stregspiller har spillet professionelt i snart 14 sæsoner, så udelukker han ikke at karrieren kan fortsætte – men det kræver at kroppen kan følge med.


– Lige nu er mit primære fokus på, at få styr på kroppen og blive skadefri. Lysten til at spille håndbold er der stadig, men det handler om hvorvidt kroppen kan holde til det. Så lige nu ser jeg tiden an og holder mine muligheder åbne, siger Vignir Svavarsson.


Vignir har som udgangspunkt ikke intentioner om at gå trænervejen når håndbold karrieren engang slutter.


– Det er ikke min intention at gå trænervejen når håndbold karrieren engang slutter. Det har ikke været en ambition for mig. Men i den forbindelse er det mærkeligt at man måske om 1-2 år skal pakke håndbolden væk, og alle ens tanker og viden ikke skal anvendes mere. Nu skal man begynde på noget komplet andet, efter håndbolden har fyldt størstedelen af ens liv i snart 20 år. Det er både spændende, men også skræmmende på samme tid, at man skal forholde sig til en ny hverdag, siger Vignir Svavarsson.


Vignir Svavarsson har opnået 234 kampe på det islandske landshold i sin karriere, hvor han scorede i alt 264 mål. Og der bliver ikke flere kampe eller mål til islændingen på landsholdet, eftersom han stoppede definitivt i 2018.


– Det var svært og følelsesladet at vide, at man spillede sin sidste kamp på landsholdet. Jeg slap en tåre efter kampen, men det var nok en blanding af stolthed, glæde og savn på samme tid. Jeg er mega stolt af, at have været en del af landsholdet og de præstationer jeg har haft med holdet.


I den sort-hvide TTH-trøje er der én specifik oplevelse, som er printet ind på nethinden hos islændingen.


– Det var stort, at lave det afgørende mål mod Ribe-Esbjerg i pokalsemifinalen i Gråkjær Arena. Det var en speciel sejr, og så på den måde det skete i sidste sekund. Det mål vil nok altid være printet ind på nethinden, og særligt når vi gik hen og vandt finalen, slutter Vignir Svavarsson.


 Del på facebook




MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER