Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Jonas Skjøth

Nørre Djurs HK mærker fantastisk opbakning

Nørre Djurs Håndbold har fået en forrygende start på sæsonen i 2. division.


Til denne sæson har Nørre Djurs Håndbold for første gang nogensinde, skulle bide skeer med et højere niveau, da klubben inden denne sæson rykkede op i 2. division for første gang i klubbens historie. Klubben i har i mange år haft stor opbakning, hvilket også kan mærkes til kampene hvor der i gennemsnit er mellem 300-400 mennesker i hallen. Holdet består af en del unge og lokale spillere, sammensat med noget rutine hvilket har gjort at klubben har fået en flot start på sæsonen. Det er indtil videre blevet til tre sejre på stribe og en førsteplads i rækken. Der har blandt andet været en stor sejr over det mange årige tophold Hjallerup IF på hele 33-25 på hjemmebane i “hulen” som den bliver kaldt på Djursland. “Hulen” får flere der kender klubben til at tænke på “Bette Balkan” oppe på Mors/Thy. Mange mennesker der bakker op om sit lokale hold og som formår at lave så meget larm at spillerne knap nok kan høre hinanden på banen.


I morgen spiller klubben så deres fjerde kamp i sæsonen. Her gæster de Viborg HK i en spændende kamp mod et Viborg hold der stadig har deres første point til gode. Også til denne kamp har Nørre Djurs stor opbakning da klubben har formået at lave en fanbus med 50 tilskuere der tager den lange tur fra Djursland for at støtte deres lokale hold.


Hbold har været forbi Djursland og haft en længere snak med sportschef Nicolaj Danefeld som fortæller om deres flotte sæsonstart, samt om deres forventinger til sæsonen:


I har fået en glimrende start på sæsonen, kan du sætte et par ord på hvad der skylder dette?


“Ja isoleret set hvis vi kun kigger i tabellen efter 3 kampe ser det jo fornuftigt ud. Vi er dog langt fra tilfredse i forhold til spillet generelt. Vi har for store udsving i kampene hvilket vi ikke er tilfredse med.


Jeg tror en af grundende til det fungere så godt som det gør lige nu er, at vi er rigtig gode til at fokusere på os selv og det vi selv kan være med til at påvirke. Det ser jeg som en kæmpe styrke ved holdet. Samtidig skal det siges at vi har en trænerduo i cheftræner Benny Nielsen og assistent Jan Mathiesen som supplere hinanden rigtig fint samtidig med er de super seriøse i alt hvad de foretager sig. Det smitter positivt af på holdet og alle vil gerne vise dem at de skal være en del af første holdet. Vi har fået skabt et rigtig fedt træningsmiljø hvor der virkelig bliver gået til stålet når vi træner på de 40 gange 20 meter. Vi er vel reelt en 18 til 20 spillere som kæmper om de 12 pladser der er af gøre godt med om søndagen. Det er som jeg ser det en af de afgørende faktorer i et godt og solidt udviklingsmiljø.”


 


I har jo som bekendt været ude og hente en ny cheftræner ind i projektet i form af Benny Nielsen. Har i fået det ud af et trænerskifte som i ønskede jer?


“Jamen det korte svar ville jo være ja. Men jeg synes jeg vil sige det sådan. Benny har formået at spille nogle nye og ret væsentlige ting ind i projektet hvis man vil være med hvor det sner i forhold til herrehåndbolden generelt i Denmark. Vi er begyndt at træne meget mere end tidligere. Samtidig med det skal spillerne til at forholde sig til det, at blive testet på deres fysiske formåen og arbejde med individuelle mål som skal sikre udviklingen af hver enkelt spiller. Det har været et fantastisk løft som Benny er kommet med der, mest fordi vores spillere elsker at træne og samtidig synes de det er fedt med en træner som virkelig forlanger noget af dem.


Derudover er folk begyndt at styrketræne hvilket er altafgørende hvis man vil være med på det her niveau. Herrehåndbolden er blevet voldsomt fysisk præget igennem de sidste mange år. Isoleret set har vi rigtig gode håndboldspillere herude, vi mangler lige de sidste 20 procent muskler før vi føler os rustet til virkelig at gøre os gældende. Men vi er på vej og det ser jeg som et kæmpe plus at dette er blevet implementeret som en fast del af hele setuppet.


Derudover er Benny jo bare en snu ræv som har været i gamet i rigtig mange år. Samtidig med det er han taktisk stærk og formår den gode og ærlige dialog med spillerne uanset om det er positivt eller negativt. Han er ikke bange for at rode i ilden hvis det er nødvendigt. Det ser jeg som en af de vigtige egenskaber for en god leder.


Vi er i ledelsen rigtig tilfredse med det Benny og Jan har formået at sætte i søen til denne sæson og vi glæder os bare til at følge udviklingen fortsat.” slutter Danefeld.


 


Jeres fans får en til at mindes lidt om “Bette Balkan”. Oppe i det nordjyske, hvordan mærker i selv opbakningen?


“Vi er meget stolte og beæret over alle de mennesker som viser interesse for herreprojektet på Djursland. Vi skylder en kæmpe tak til alle vores samarbejdspartnere og alle vores sponsorere samt alle vores medlemmer i Herreudvalget, uden dem kunne vi ikke stille de her rammer til rådighed for herrehåndbolden på Djursland. Dernæst skal der lyde en stor tak til alle de hundrede af mennesker som søndag efter søndag kommer i hallen og ser vores kampe. Det er et kæmpe skulderklap til gutterne som virkelig gør deres til at vise alle de fremmødte at vi virkelig vil det her herrehåndbold herude.


Jeg tør godt sige at vi er ydmyge, men stolte over at blive sammenlignet med “Bette Balkan” men jeg forstår egentlig godt sammenligningen. Jeg har selv tænkt tanken. Vi mangler måske lige de sidste 10 procent for at være helt på niveau. Men vi er jo inde i en læreproces herude, så måske skulle vi holde lidt øje med dem deroppe nordpå og ikke være bange for at suge til os af gode og spændende tiltag.” smiler en glad og tilpas sportschef Nicolaj Danefeld.


 


Jeg høre en lille fugl synge om at i får en god opbakning med til Viborg på lørdag? Hvad skal det betyde?


“Jamen det er jo sådan at med alle de lokale mennesker som ønsker at følge os uanset om vi spiller ude eller hjemme synes vi, at vi som klub skal behandle dem med stor respekt. Derfor har vi lavet en fanbus til Viborg lørdag. Ja det er nogle af de fede ting som vi virkelig har styr på herude. Der er skabt et fantastisk sammenhold herude og jeg kan ikke lade være at knibe en tåre da jeg virkelig synes det er stort at op mod 50 mennesker tager turen til Viborg for at støtte os. Det har vi spillere stor respekt for. Tusind tak til hver og en.” slutter en ydmyg Danefeld.


Ser du muligheder for at blande jer i topstriden om enten den direkte oprykning eller kvalifikationspladsen til 1. Division?


“Uha det er jo et skarpt spørgsmål som selvfølgelig skal behandles med omtanke. Jeg vil sige det sådan. Det er første gang Nørredjurs HK nogensinde er at finde i 2 division. Jeg har sagt det før og vil gerne sige det igen. Vi er bestemt ikke trådt ind i 2 division med en forventning om at vi “bare” skal overleve. Nej vi spillere, trænere og ledere rundt omkring holdet har sat sig for at se hvad vi kan drive det her projekt til. Du får mig ikke til at sige at vi bliver hverken nr. 1 eller nr. 2, men jeg har da gået i skole så længe at hvis vi bare beholder begge ben på jorden og vinder vores kampe, ja så skal det hele jo nok give sig selv til sidst.” smiler Danefeld.


Kampen mod Viborg fløjtes op lørdag kl 16.00


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER