Jan Skjødt Østergaard Pedersen

U18-damerne skal spille om 5. pladsen ved VM

Fra Dansk Håndbold Forbund:

Lørdag eftermiddag tog de danske U18-damer hul på den første af to placeringskampe om 5.-8. pladsen ved VM i Polen. Her blev det til en dansk sejr på 31-19 (27-27) (10-10) efter en gyserafslutning med straffekastkonkurrence. Sejren betyder, at Danmark i morgen skal i kamp om 5. pladsen.

De danske U18-damer skulle i dag rejse sig fra torsdagens kvartfinaleskuffelse mod Rusland. Det lykkedes for Danmark, men det hele blev først afgjort i straffekastkonkurrence, hvor de danske piger dog var hollænderne overlegne.

Dagens placeringskamp var tæt hele vejen igennem. Det to hold fulgtes nærmest eksemplarisk ad. Stillingen var derfor også helt lige ved pausen, 10-10. I 2. halvleg var billedet det samme frem til fem minutter før tid, hvor Holland fik kæmpet sig til en tremålsføring på 23-26, der lignede afgørelsen på kampen. Men de danske U18-damer ville det anderledes. De kæmpede sig tilbage til slutstillingen 27-27, hvorfor kampen skulle afgøres ved straffekast.

Her scorede Emilie Steffensen, Camilla Faartoft, Michala Møller og Andrea Hansen stensikkert på deres forsøg fra straffekaststregen, mens den danske målvogter Anna Kristensen pillede to af de hollandske skytter.

Det var derfor også en lettet dansk keeper efter kampen:

”Vi fik ikke sovet meget efter kampen mod Rusland. Vi var virkelige skuffede. Det ville gerne lægge bag os i dag,” fortæller U18-målvogter Anna Kristensen, og fortsætter:

”Jeg havde set video op til dagens kamp, så jeg havde en god ide om, hvor de hollandske skytter ville skyde henne i straffekastkonkurrencen. Jeg tog nogle chancer, hvor jeg gik all-in, men det lykkedes heldigvis. Nu er jeg bare rigtig glad,” afslutter målvogteren.

Se de danske målscorere her.

Også U18-landstræneren var godt tilfreds:

”Vi spiller ikke en særlig køn kamp i dag, men vi kommer tilbage og viser god moral. Det ser ikke godt ud, da vi kommer bagud med tre mål med små fem minutter igen, men pigerne viser en flot kølighed i de sidste afgørende angreb, der også vidner om kvalitet,” siger U18-landstræner Flemming Dam Larsen.

5. pladsen skal i hus

I morgen spiller Danmarks U18-damer deres sidste kamp ved VM i Polen, når Tyskland venter i en kamp om 5.-6. pladsen.

”Det bliver en fysisk kamp. Det bliver også en kamp, hvor formen bliver afgørende, når vi er så langt henne i turneringen, som vi er. Vi glæder os til en revanche mod Tyskland efter vores nederlag til dem ved EM sidste sommer,” afslutter U18-landstræneren.

Danmarks kamp mod Tyskland spilles i morgen d. 19. august kl. 13.00. Du kan følge kampen via livestream her.

Du kan også altid få seneste nyt fra ungdomslandsholdene på deres Facebook-side.