Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Benjamin Jakobsen: Det har aldrig været et tema for mig at stoppe karrieren

Fra Skjern Håndbold:


Fire år med smertefulde skulderoperationer, frustrationer og tusindvis af genoptræningstimer er lagt på hylden for Benjamin Jakobsen, som øjner comebacket til håndboldbanen. 


Den daværende BSV-træner, Carsten Albrektsen, udråbte ham som et af Danmarks største stregtalenter, da midtjyderne tilbage i 2011 sikrede Benjamin Jakobsen på en langvarig aftale.


For fremtidsudsigterne så ualmindelig lyse ud for den dengang 20-årige stregspiller, men to alvorlige skulderoperationer udmøntede sig efterfølgende i en gensidig ophævelse af kontrakten – og senere hen en karriere sat på pause for Benjamin Jakobsen.


Men efter fire års slid og utrættelige forsøg på at genoptage karrieren med tusindvis af genoptræningstimer står han nu i den grønne Skjern-trøje.


Skåret i granit med den laveste fedtprocent i truppen og med mod på tilværelsen.


Men vejen dertil – den har været umanerlig hård, fortæller den nye stregspiller.


– Det har aldrig været et tema for mig at stoppe karrieren. Jeg har aldrig tænkt tanken, for ordet ”karrierestop” indgår ikke i min ordbog. Men det har selvfølgelig været utrolig frustrerende at sidde på sidelinjen i så mange år.


– Men jeg har hele tiden været stålfast på at komme tilbage på håndboldbanen, siger Jakobsen, og uddyber omkring sin genoptræning.


– I de sidste fire år har jeg minimum trænet seks dage om ugen. Hele perioden med genoptræning har krævet utrolig meget støtte fra mit bagland, også når det gjaldt at kaste og gribe medicinbolde klokken ti om aftenen. De har været der for mig hele vejen, og det skylder jeg dem en kæmpe tak for.


Kommer først – og går sidst i buffeten

Inde bag den muskuløse stregkrop befinder der sig en udsædvanlig mængde dedikation, viljestyrke og professionalisme.


En ihærdig iver efter at lykkedes, at forbedre sig og om at forfølge sine drømme.


– Siden jeg var 13 år gammel, har jeg brugt en diætist og forfulgt en kostplan. Jeg har altid været bevidst omkring min kost, og derfor ser man mig meget sjældent indtage slik, sodavand og alkohol, siger Benjamin Jakobsen, som har måtte lægge øre for mange vittigheder internt i spillertruppen.


– Kasper Søndergaard var rystet, da han så mig spise lasagne klokken kvart over ni inden træning, men jeg måtte forklare ham, at der var en ide med galskaben. Min kost er relativt skemalagt, og jeg når gerne op på 4-4500 kalorier om dagen.


– Så ja, jeg kommer først og går sidst fra middagsbuffeten, siger Benjamin Jakobsen.


Kilder i maven ved tanken om comeback

Fra genoptræning og skemalagt kostplan. Men hvor langt er den brølstærke stregspiller egentlig fra et comeback til harpiksen og håndboldbanen?


– Jeg skiftede til Skjern med målet om at vende tilbage til tophåndbolden. Kroppen bliver stærkere og hurtigere for hver dag, så jeg er på rette vej. Men jeg kun trænet for fuld skrald i et par måneder, så jeg mangler stadig et par procenter hele vejen rundt før jeg står helt kampklar.


– Det kribler i fingrene og kilder lidt i maven ved tanken om et comeback. Det bliver en sindssyg forløsning at løbe på banen i Skjern Bank Arena for første gang, afrunder Jakobsen.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER