Jacob Zøhner

Danmark ude af U20-EM efter dramatisk kamp mod Frankrig

Danmark tabte 31-30 til de forsvarende verdensmestre Frankrig i den sidste gruppekamp ved U20-EM. Dermed er danskerne færdige ved slutrunden, mens Portugal og Frankrig er videre til mellemrunden.

Inden kampen havde Danmark og Frankrig begge 2 point, men Frankrig var i kraft af en bedre målscore bedre placeret end Danmark. Derfor skulle der bruges en dansk sejr for videre avancement i turneringen.

I kampens indledning var Frankrig forrygende spillende og bragte sig hurtigt foran med hele 12-4. Efter en time-out fra den danske landstræner Stefan Madsen spillede Danmark dog fremragende og med 7 mål i streg var kampen vendt på hovedet. Stilligen var således 12-11 på dette tidspunkt og herfra fulgtes de to hold mere eller mindre til pause.

Det danske 7 mod 6 spil virkede ekstraordinært godt og spillerne fightede flot for at komme tilbage i kampen.

Halvlegsresultatet var 16-14 til Frankrig.

I anden halvleg havde Danmark fortsat stor succes i 7 mod 6 spillet. Man lykkedes godt med at skabe overtalssituationer på de 2 backs, som kunne vurdere med eget skud eller indspil til stregspillerne. Især danske Mathias Møller spillede en flot kamp med 7 scoringer og var Danmarks farligste mand. Herudover var Mathias Gidsel igen en kilde til uro hos det franske forsvar, mens de 2 danske stregspillere Ramsus Ejlersen og Lukas Jørgensen fik serveret en masse bolde, som følge af 7 mod 6 spillet.

Gennem hele 2 halvleg fulgtes de 2 hold ad, hvor Frankrig dog hele tiden var 1-2 mål foran. Selvom danskerne kæmpede flot lykkedes det dog ikke at komme tilbage i kampen. Blandt andet pga. den franske playmaker Kyllian Villeminot, som til daglig spiller hos Champions League vinderne fra Montpellier. Han spillede en stor anden halvleg og nåede ligeledes op på 7 scoringer.

I de afgørende minutter af kampen skal det dog nævnes, at et par af dommerkendelserne ikke gik Danmarks vej. Først da stregspiller Rasmus Ejlersen blev revet i trøjen, men ikke får hverken frikast eller straffekast og herefter en mærkværdig situation på midten af banen i slutsekunderne, hvor de franske dommere dømmer et afgørende frikast til Frankrig, som var yderst tvivlsomt.

Kampen sluttede 31-30 til Frankrig og dermed er Danmark desværre færdige ved EM slutrunden, hvor der dog venter placeringskampe de kommende dage. Frankrig er derimod videre til mellemrunden sammen med Portugal fra pulje D.