Jan Skjødt Østergaard Pedersen

København får en stærk målmandstrio

Fra København Håndbold:


I maj mærkede hun følelsen af at have Frederiksberg Hallen imod sig, men nu glæder hun sig til at få den bag sig. Den norske målvogter Emily Stang Sando er hentet til København Håndbold på en 3-årig aftale.


Johanna Bundsen, Amalie Milling og Emily Stang Sando skal i den kommende sæson danne målmandstrio for København Håndbold, og cheftræner Claus Mogensen glæder sig over både kvaliteten og diversiteten.


– Emily har gennem hendes mange år i den danske liga vist, at hun er en stærk keeper på et meget højt topniveau. Vi lægger meget vægt på vores forsvarsspil, og når det er godt, får vi også bragt hendes kvaliteter som igangsætter i spil. Emily er meget ambitiøs og professionel, hvilket falder helt i tråd med holdet og klubben, så vi glæder os meget til samarbejdet, forklarer Mogensen, der understreger:

– Sammen med Bundsen og Milling står vi meget stærkt på målvogterposten til en sæson, hvor vi både bliver udfordret af en øget mængde kampe i HTH Ligaen, samt kampe på allerhøjeste niveau i Champions League.


Når sæsonen onsdag begynder, møder Emily Stang Sando ind sammen med de andre tigre i Frederiksberg Hallen, og selv om det ikke er der, hun har sit bedste håndboldminde fra efter DM-Finaler, så glæder hun sig til at blive en del af København Håndbold.

– Kulissen her i Frederiksberg Hallen er mega fed. Jeg har haft både opture og nedture i den her hal, men jeg håber, at fra nu af er det kun opture. Frederiksberg Hallen er en mindre arena end den, jeg har spillet i i de to foregående sæsoner, men der er bare en helt unik stemning, og det bliver fedt at få den bag mig. Det giver altid lidt ekstra, når man kan mærke publikum, siger hun, men også den ambitiøse plan, der er lagt for klubben, tiltaler målvogteren.

– København Håndbold har ambitioner og har gennem de seneste sæsoner vist, at de kan være med helt i toppen og har kæmpet med om medaljer. Det vil jeg også, og derfor er det et perfekt valg for mig. Jeg tror, at mulighederne er til stede igen i år, og så er det en stor bonus, at der står Champions League på programmet, hvor vi skal teste os mod de bedste i Europa. Det er det, vi kæmper for hver eneste dag på træningsbanen, forklarer Sando og forsætter:

– Jeg har en god oplevelse af klubben og menneskene bag. Det virker til at være en professionel klub, der har et spændende hold og rigtigt gode forhold.


Emily Stang Sando skal danne målvogtertrio med Amalie Milling og Johanna Bundsen, og den norske keeper glæder sig til at tage fat og gøre hinanden bedre.

– Jeg er i en alder nu, hvor man tænker lidt anderledes og lidt mere på samarbejde. Da jeg var 20, ville jeg bare spille hele tiden, men nu ved jeg godt, at det er bedre at fordele spilletiden lidt, så vi hver især kan slå til, når det virkelig gælder, smiler Sando, der forsætter:

– Jeg tror, at vi får en rigtig sund og god konkurrence på positionen, hvor vi kan udvikle hinanden og sparre til kamp og til træning. Vi er meget forskellige, og vi kan virkelig supplere hinanden godt i de mange kampe, der venter.


Den første opgave for den nye trio er Santander Cup mod Ringkøbing den 23. august, mens Super Cuppen mod Team Esbjerg er den 26. august i Skanderborg.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER