Patrick Andersen

U20-herrerne får flot optakt til EM

Fra Dansk Håndbold Forbund


De danske U20-herrer har i den forgangne weekend været vært for træningsturneringen Scandinavian Open Championship, hvor det blev til tre sejre ud af tre mulige. Næste stop er nu EM i Slovenien.



Stefan Madsens tropper har de seneste dage været samlet i Kalundborg, hvor truppen har forberedt sig til EM-slutrunden i Slovenien, der løber af stablen om få dage. De danske drenge bød i tre træningskampe velkommen til Sverige, Tyskland og Norge, der alle blev sendt hjem med et nederlag til de rød/hvide.


Danmarks tre træningskampe ved Scandinavian Open Championship endte således:

12/7 Danmark-Sverige 32-28 (15-12)

13/7 Danmark-Tyskland 30-25 (15-12)

14/7 Danmark-Norge 35-34 (17-19)


Det tre danske sejre og ikke mindst gode spil efterlader da også en tilfreds landstræner:


”Det har været tre rigtig gode kampe for os. Vi beviser over for os selv, at vi kan være med mod de bedste. Vi har gennem tre kampe – særligt i vores kamp mod Tyskland – cementeret vores tro på tingene. Samtlige spillere har vist sig frem, hvor særligt spillernes parathed, når de kommer fra bænken, har været flot. Vi har en del nye ansigter med, men alle bidrager flot på holdet. Det betyder, at vi kan ligge ekstra tryk på vores modstandere gennem længere perioder af kampene. Der er selvfølgelig stor forskel på tre træningskampe på hjemmebane og så en EM-slutrunde i Slovenien, men vi er klar med gode sommerfugle i maven,” fortæller U20-landsttræner Stefan Madsen.


Danmark havnet i stærk EM-gruppe

Danmark er ved europamesterskaberne i Slovenien havnet i Gruppe D sammen med Ungarn, Portugal og Frankrig.


”Der venter os nogle fede kampe mod yderst kompetente mandskaber. Portugal er et meget spændende hold, der spiller noget tempofyldt håndbold. Dem skal vi presse med vores fysisk, hvorefter vi gerne skulle kunne kontrollere kampen. Ungarn er et for forholdsvist ubeskrevet blad for os. Vi har ikke mødt dem før, men det bliver en nøglekamp for os i en tæt gruppe. Franskmændene er ubestridt det bedste hold i denne årgang. Vi spillede sidst mod Frankrig for nogle måneder siden i Skærbæk, hvor vi gjorde en god figur, men det bliver en stor mundfuld for os. Vi ser frem til udfordringerne,” afslutter U20-landstræneren.


U20-herrene spiller deres første indledende gruppekamp mod Ungarn på torsdag d. 19. juli kl. 19.00. Du kan følge alle Danmarks kampe via livestream her: https://www.m20ehfeuro.com/en/livestream



MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER