Bjarne

Forsker: Hjernerystelser skal tages seriøst

Randers Amtsavis bringer i disse dage et tema omkring hjernesrystelser og sport.


I håndboldsporten har vi de seneste sæsoner set flere alvorlige eksempler på at en hjernerystelse kan have store konsekvenser. Blandt andet har både Søs Søby og Jonas Hansen begge måttet stoppe håndboldkarrieren på grund af hovedskader.


Randers Amtsavis henviser til flere forskere som mener, at bekæmpelse af hjernerystelser i dansk sport skal tages seriøst.


Hana Mala Rytter, lektor på institut for Psykologi på Københavns Universitet, mener, at hjernerystelser kan være et problem i sportens verden, og at det derfor skal tages alvorligt. Hun udtaler til avisen:


“Det er som udgangspunkt ikke farligt at få en hjernerystelse, men det er også vigtigt, at der kommer fokus på, at det skal tages alvorligt.”


I boksning har man kendt til problemet i flere år, men det er først de senere år, at det er blevet udbredt til sportsgrene som håndbold, fodbold og ishockey.


Hana Mala Rytter vil ikke kalde det farligt, men man skal som sportsudøver være bevist om, at det kan være voldsomt at have hovedskader. Hana Mala Rytter udtaler endvidere:



“Der er eksempler på voldsomme hjernerystelser, der har fået konsekvenser for sportsfolk senere i livet med kronisk hovedpine og koncentrationsbesvær, og det kan være utrolig ubehageligt.”


Danmarks Idrætsforbund valgte i 2016 at sammensætte en ekspertgruppe, der skal komme med anbefalinger til, hvordan idrætsudøvere og idrætsforbund håndterer hjernerystelser.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER