Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Jan Skjødt Østergaard Pedersen

U20-damerne skal spille om 5.pladsen ved VM

Fra Dansk Håndbold Forbund:


De danske U20-damer tog fredag eftermiddag hul på den første af to placeringskampe om 5.-8. pladsen ved VM i Ungarn, hvor det blev til en dansk sejr på 29-20 (13-11) over Rumænien. Danmark spiller derfor i morgen lørdag om 5. pladsen ved verdensmesterskabet.



U20-landsholdet skulle i dag fredag rejse sig fra kvartfinaleskuffelsen mod Sydkorea. Danmark  havde allerede haft fornøjelsen af dagens modstander fra Rumænien tidligere i turneringen, da de danske U20-damer mødte netop Rumænien i det indledende gruppespil, hvor det blev til en dansk storsejr på 42-23. I dag jagtede de rød/hvide på ny en sejr over rumænerne – og det lykkedes for Heine Eriksens mandskab.


”Vi har kampen under kontrol hele vejen. Rumænien er ramt af lidt skader og får dertil også et rødt kort til en af deres bedste spillere, men vi spiller godt og koncentreret. Der var aldrig rigtig tvivl om udfaldet i den her kamp, hvor vi gør det godt hele vejen rundt,” fortæller U20-landstræner Heine Eriksen.


Se de danske målscorere her.


Et gensyn med Holland

I morgen lørdag spiller U20-damerne deres sidste kamp ved VM. Her venter der igen den danske trup et gensyn. De tidligere gruppemodstandere fra Holland slog nemlig i dag Frankrig med 29-23 i den modsatte placeringskamp, hvorfor hollænderne bliver Danmarks modstander i kampen om 5. pladsen. Danmark besejrede Holland med 25-24 i begge mandskabernes sidste kamp i gruppespillet, og nu får U20-damerne altså fornøjelsen af de orangeblusede igen.


”Vi spillede et brag af en kamp mod Holland for nogle dage siden i puljefinalen – flere vil nok mente, at det har været en af de bedste kampe til det her mesterskab. Holland er efter min mening et top fire-hold, hvorfor der venter os en kæmpe udfordring. Vi spillede på vores absolutte topniveau, da vi slog dem sidst. Vi ved derfor, hvad det kræver af os,” siger landstræneren, og fortsætter:


”Så vi ser frem til vores sidste kamp, men også til bronzekampen og finalen. Der er allerede udsolgt til finalen, hvor 6.000 mennesker har købt billet. Ungarn er virkelig et håndboldland, hvor vi alle – spillere som ledere – har nydt den store fest, der er blevet skabt omkring os hernede,” afslutter Heine Eriksen.


Danmark spiller deres sidste kamp ved VM i morgen lørdag kl. 15.00. Du kan følge kampen via livestream her: http://www.hungaryhandball2018.hu/streaming.html


Du kan altid få seneste nyt og opdateringer fra ungdomslandsholdene på deres Facebook-side.


 



Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER