Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Dansk U20-træner efter VM-exit: Vi er ikke tæt på noget som helst i løbet af kampen

Fra Dansk Håndbold Forbund:


De danske U20-damer løb ind i deres første nederlag ved VM i Ungarn, da de onsdag aften tabte kvartfinalen til Sydkorea med 16-24 (7-11). Danmark skal nu over to kampe spille om en placering fra 5.-8. pladsen.



Der var desværre aldrig rigtig tvivl om kampens udfald, da Danmark og Sydkorea kæmpede om en plads i semifinalerne ved U20-VM i Ungarn. De asiatiske mestre var gennem hele kampen et skridt eller to foran, hvor de 60 håndboldminutter ikke var særlig kønne set med danske øjne. Det danske mandskab kæmpede bravt, men kvartfinalen endte med en klar sydkoreansk sejr på otte mål.


”Vi er ikke tæt på noget som helst i løbet af kampen. Det var bare en dag, hvor vi bliver overmatchet på rigtig mange parametre. De 24 mål på 32 skud indenfor rammen er bestemt ikke problemet – det er de få antal mål, vi får scoret. Du vinder ikke en håndboldkamp, når du kun scorer 16 mål. Vi manglede kvalitet i angrebet. Når vi endelig tilkæmpede os til en chance, så brændte vi den. Sydkorea kan nemt få dig til at se dum ud, hvilket var tilfældet for os i dag,” fortæller U20-landstræner Heine Eriksen, og fortsætter:


”Vores indsats ved dette mesterskab skal dog indtil videre også ses i et større perspektiv, hvor kampen i dag er den første vi taber. Alle håndboldhold taber håndboldkampe – og vores første nederlag ved et VM kom helt fremme ved den syvende kamp. Det fortæller også en historie om nogle gode danske præstationer,” siger Heine Eriksen.


Se de danske målscorere her.


Et gensyn med Rumænien

I den første placeringskamp venter der U20-damerne et gensyn med deres tidligere gruppemodstandere fra Rumænien. Rumænien tabte deres kvartfinale til turneringsværterne fra Ungarn med 26-31. Danmark slog netop Rumænien stort med hele 42-23 i gruppespillet, og Heine Eriksens tropper jagter igen sejrens sødme.


”Vi er langt fra færdige ved det her mesterskab. Nu har vi to kampe tilbage, hvor vi vil gøre alt for at vinde. Vi kaster alt ind mod Rumænien, da vi skal rejse os. Vi går efter sejren i næste kamp og i kampen efter,” siger landstræneren.


Danmark spiller deres første placeringskamp på fredag kl. 15.00. Du kan følge kampen via livestream her: http://www.hungaryhandball2018.hu/streaming.html


Du kan altid få seneste nyt og opdateringer fra ungdomslandsholdene på deres Facebook-side.


Foto: Aarhus United



Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER