Jan Skjødt Østergaard Pedersen

U20-damerne spiller sig i VM-kvartfinalen

Fra Dansk Håndbold Forbund:

De danske U20-damer sikrede sig tirsdag aften en plads i kvartfinalerne ved U20-VM i Ungarn, da de i en vaskeægte gyser besejrede Tyskland med 25-24 (9-12).

Samtlige 60 minutter skulle bruges, da Danmark med mindst mulig margin sejrede i VM-kvartfinalen ved U20-VM. Tyskland var et skridt foran i store dele af kampen, men de danske U20-damer fightede sig tilbage i opgøret. Den fight gav til sidst pote. Tyskerne misbrugte deres chance i sidste sekund, hvorfor de rød/hvide kunne juble over videre avancement ved verdensmesterskabet med en etmålssejr.

”1/8-finaler til VM er ofte fyldt med nervøst spil, der også var tilfældet i vores kamp. Ingen hold vil tabe sådan en kamp inden det bliver rigtig sjovt. Vi førte efter 60 minutter, hvilket er en kunst i håndbold. Det kunne lige så godt have været Tyskland, hvis kampen var stoppet tre minutter før eller tre minutter senere. Vi hænger efter i store dele af kampen, hvor det ser særlig skidt ud, da vi er bagud med 16-19 midt i 2. halvleg. Vi prøver med en mandsopdækning, der fra vores side er et kast med en mønt. Et kast, der lander til vores fordel. Vi lykkedes også med et målmandskift, men det er helt små ting, der afgøre kampen,” fortæller U20-landstræner Heine Eriksen.

Se de danske målscorere her.

Nikoline Lundgren måtte udgå af 1/8-finalen med en skade. Skadens omfang er endnu uvidst.

”Nikoline er i rigtig gode hænder. Nu må de næste dage vise, hvad skadens omfang er,” siger Heine Eriksen.

Sydkorea bliver næste modstander

Om (i skrivende stund) 22 timer går det løs for U20-damerne igen, når Sydkorea venter i en VM-kvartfinale. Sydkoreanerne slog Montenegro med 28-23 i deres kvartfinale.

”Vi føler os godt forberedte til kampen. Vi har mødt Japans A-landshold i to træningskampe op til denne turnering. Derudover har vi jo også mødt Japans U20-landshold i puljen her til VM. Vi skulle derfor gerne være bevidste omkring den spillestil, der venter os. Det er også en del af er VM som u-spiller – nye spillestile, nye spilsystemer, nye indtryk. Vi vil gerne i den semifinale, så vi skal ud og fighte igen. Lige nu overlever vi på fight og sammenhold, og det skal bære os frem,” siger landstræneren.

Danmark spiller deres kvartfinale mod Sydkorea kl. 20.45. Du kan følge kampen via livestream her: http://www.hungaryhandball2018.hu/streaming.html

Du kan altid få seneste nyt og opdateringer fra ungdomslandsholdene på deres Facebook-side.