Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Jacob Zøhner

Top håndboldspiller skaber innovativ håndbold hjemmeside

Morten Slundt som til daglig spiller i HØJ Håndbold og har en fortid i Aalborg Håndbold samt HC Midtjylland er igang med et genoptræningsforløb for sin skulderskade. I denne periode har Morten dog arbejdet intensivt på sin nye hjemmeside Gæstetræner.dk. Hbold har fanget Morten til et par spørgsmål omkring hans arbejde med Gæstetræner.dk samt genoptræningsprocessen.


Hvordan forløber din genoptræning – og hvornår forventer du at være klar igen?

Jeg synes den forløber udmærket, og er begyndt at kunne kaste lidt. Jeg bliver dog nok ikke helt klar til sæsonstart.


Du har under din genoptræning brugt tid på at oprette hjemmesiden Gæstetræner.dk – kan du fortælle mere om dette?

Gæstetræner.dk er en online bookingplatform, der indtil videre hjælper med at finde og administrere gæstetræninger mellem professionelle håndboldspillere / -trænere og klubber, højskoler, efterskole etc. Gæstetrænerne bestemmer selv deres pris, og hvor og hvornår de kan. Dermed kan de passe det ind i deres travle kampprogram.


Hvad er næste skridt i udviklingen af Gæstetræner.dk?

Først og fremmest er det at sprede budskabet om hjemmesiden til hele håndbold-Danmark. DHF har f.eks. allerede vist deres støtte til den, hvilket jeg tager som et stort skulderklap, men vi er slet ikke i mål endnu. Dernæst er det at få en ny sportsgren på hjemmesiden. Det arbejder vi hårdt på, og indenfor den nærmeste fremtid vil den da også blive lanceret.


Hvordan fik du ideen til Gæstetræner.dk?

Jeg fik ideen, fordi jeg som professionel håndboldspiller flere gange har været gæstetræner i mange mindre klubber og på håndboldskoler. I langt de fleste tilfælde var det i forbindelse med samarbejdsklubber, som var tilknyttet enten Aalborg Håndbold eller HC Midtjylland, men det var kun få gange om året, og det var kun få hold i klubberne, der fik glæde af det. På nuværende tidspunkt kræver det ofte et samarbejde med en ligaklub, hvis eksempelvis en klub, efterskole eller højskole ønsker at få en professionel træner eller spiller ud til en gæstetræning.

Samtidig kan jeg også se udfordringen fra de professionelle håndboldspillere og træneres synsvinkel, fordi der endnu ikke er en platform, hvor man tilbyder sig som gæstetræner. Fra mit eget synspunkt synes jeg altid, at det har været hyggeligt at være gæstetræner. Det har været fantastisk at se, hvor glade børnene eller de unge har været for at møde gæstetræneren og lære nye ting, men jeg har ikke vist, hvor jeg skulle tilbyde min gæstetræning.


Hvilken målsætning har du for Gæstetræner.dk?

I første omgang er planen at få alle sportsgrene ind på hjemmesiden. Det tror jeg nemlig kan gøre rigtig meget godt for dansk idræt. Det vil gøre ”afstanden” imellem bredden og eliten meget kortere. Samtidig vil det blive lettere på tværs af sportsgrene at booke en gæstetræner, og på den måde lade sig inspirere og lære af hinanden. Gæstetræner.dk kan derfor, tror jeg være med til at styrke Danmark, som sportsnation.

Når det forhåbentlig er sket, vil det være oplagt at se på mulighederne udenfor Danmark. Det kunne f.eks. være Norge eller Sverige, da jeg har spillet sammen med mange fra de to lande.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER