Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Dansk Håndbold sætter fokus på foreningsidræt og fællesskab på folkemødet

Fra Dansk Håndbold Forbund:


For tredje gang kan du komme med Dansk Håndbold på Folkemøde på Bornholm. I år er det foreningsidræt og –fællesskab, vi tager op til debat, og er du ikke selv til stede, kan du følge med hjemmefra.



Igen i år er Dansk Håndbold Forbund tilstede ved Folkemødet på Bornholm med spændende paneldebatter bl.a. Borgmestrenes idrætstopmøde, en masse håndboldaktiviteter og som noget nyt i år; åben træning med de seje unger fra LykkeLiga.


Rammen for debatterne er en række aktuelle og relevante emner med ’foreningsidræt og -fællesskab nu og i fremtiden’ som omdrejningspunkt.


”Jeg ser meget frem til, at vi igen i år skal på Folkemøde og debattere en masse vigtige emner indenfor håndbold og foreningsidræt. Vi skal blandt andet diskutere, hvorvidt foreningsfællesskabet er for alle, og hvor god foreningsidrætten egentlig er til at favne nye målgrupper. Et rigtigt vigtigt emne, som Rikke Nielsen og LykkeLiga hjælper os med at sætte spot på,” forklarer Morten Stig Christensen, Generalsekretær Dansk Håndbold Forbund.


Desuden tager vi de mere langsigtede briller på og diskuterer, hvordan foreningsidrætten ser ud i år 2030. En rigtig interessant debat om, hvad der skal gøres for at sikre at foreningsidrætten ikke uddør i det moderne individualiserede samfund.


”De sidste to år er vi kommet hjem med ny inspiration, viden og relationer, som er med til at give værdi til håndbolden. Det håber vi at kunne gentage i år, samtidig med at vi forsøger at sætte foreningsidrætten på den politiske dagsorden. Derudover glæder jeg mig til at vise, at håndbold er meget mere end det man ser i TV,” fortæller generalsekretæren.


Der vil igen i år være mulighed for at teste din skudstyrke eller dyste mod kollegaerne, Morten Stig eller politikere ved håndboldens stand på Allinge Havn. Desuden vil der blive afholdt åben træning med Rikke Nielsen og LykkeLiga.


Du kan komme med input til og følge med i debatterne på Folkemødet på Facebook: Dansk Håndbold eller Twitter: DanskHåndboldForbund


Deltager du fysisk på Folkemødet, finder du håndboldens stand ved Kæmpestranden – J37.


Se kort over Folkemødet 2018




Oversigt over debatter i håndboldens stand:


Torsdag den 14. juni, kl. 14.00-15.00

Borgmestrenes idrætstopmøde – Borgmestre udfordres på deres visioner og strategier for foreningsidræt og fællesskab i kommunerne


Paneldeltagere: Peter Rahbæk Juel, Borgmester Odense Kommune, Ulrik Wilbek, Borgmester Viborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen, Borgmester Aalborg Kommune og Jonas Bjørn Jensen (S), medlem af Borgerrepræsentationen og Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune.


Facilitator: Søren Møller, Formand DGI & Morten Stig Christensen, Generalsekretær DHF


Fredag den 15. juni, kl. 14.00-15.00

Er foreningsfællesskabet for alle? – Hvor god er foreningsidrætten egentlig til at favne nye målgrupper?


Paneldeltagere: Rikke Nielsen, Lykkeleder LykkeLiga, Maria Brumvig, medlem af By- og Kulturudvalget Odense Kommune, formand Bolbro IF, Laura Munch, Projektchef Trygfonden, H. C. Østerby, Borgmester Holstebro Kommune


Facilitator: Kasper Lund Kirkegaard, Idrætspolitisk konsulent DGI


Fredag den 15. juni, kl. 15.15-16.00

Håndbold er andet end harpiks og TV-stjerner – Håndbolden er mere end Mikkel Hansen. Lykke Liga træning er et godt eksempel. Kom og vær med.


Åben træning, hvor Rikke Nielsen fra LykkeLiga vil være der og får selskab af det nyopstartede LykkeLiga-hold fra Bornholm.


Lørdag den 16. juni, kl. 14.00-15.00

Hvordan ser foreningsidrætten ud i år 2030? – Hvad skal gøres for at sikre at foreningsidrætten ikke uddør i det moderne individualiserede samfund.


Paneldeltagere: Esben Danielsen, Direktør Lokale og Anlægsfonden, Laila Ottesen, Lektor, Idræt, Individ og Samfund, Københavns Universitet, Thomas Bach, Næstformand DIF, Leif Mikkelsen, MF, Kultur- og Idrætsordfører Liberal Alliance


Facilitator: Heino Knudsen, Regionsrådsformand Region Sjælland



MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER