Jacob Zøhner

TIK Tåstrup vinder dramatisk U-16 DM finale

TIK Tåstrup leverede en fremragende præstation i U-16 DM finalen efter sejr over Skanderborg Håndbold på 24-22.

Begge mandskaber havde vundet deres semifinaler i gårdagens kampe over henholdsvis GOG og Vejle Idrætsefterskole og der var dermed lagt op til et brag af en kamp i en udsolgt Arena i Skanderborg.

Gennem det meste af første halvleg fulgtes de 2 hold ad. Stillingerne undervejs hed således 5-5 og 8-8, hvor især Mathias Campbell fra TIK Tåstrup og Magnus Haubro fra Skanderborg Håndbold leverede flotte individuelle præstationer.

TIK Tåstrup var dygtige til at udnytte 7 mod 6 spillet, da deres venstreback Mathias Campbell også havde gode målmandsfærdigheder, hvilket resulterede i 2 reddede straffekast i første halvleg fra hans side.

Imod første halvlegs afslutning fik TIK Tåstrup dog slået et hul på 13-10, som var pausestillingen.

I anden halvleg var tendensen den samme. Skanderborg hentede hurtigt TIK Tåstrups føring og kunne udligne til 15-15 via scoring af Skanderborg Håndbolds Mikkel Hansen.

Igen valgte TIK Tåstrup at spille 7 mod 6 gennem stort set hele anden halvleg, hvor de var uhyre effektive og tålmodige i deres angrebsspil. Blandt andet TIK Tåstrups højre back Jonas Hørbye fik lavet flere scoringer på højre back trods det, at han er højrehåndet.

Skanderborg Håndbold’s Magnus Haubro havde dog en fremragende dag på kontoret og lavede hele 12 scoringer, som var medvirkende til, at Skanderborg Håndbold var med i hele kampen.

I slutningen bringer TIK Tåstrup sig foran med 23-22 og via et formidabelt dobbelt-vip afgør de kampen til slutresultatet 24-22 i en fantastisk kulisse, hvor flere end 1000 tilskuere havde fundet vej til kampen.

Kampens spiller blev den store oplevelse Magnus Haubro med 12 scoringer.

Dermed sikrer TIK Tåstrup sig for første gang guld i denne årgang efter de seneste 3 forsøg er endt med sølvmedaljer til mandskabet fra Sjælland. Skanderborg Håndbold må tage til takke med sølvmedaljer efter en flot sæson fra deres side.