Jacob Zøhner

Optakt: Skjern og Kiel skal på overarbejde søndag aften

Skjern Håndbold skal søndag aften en tur til franske Nantes, hvor en af de største kampe i klubbens historie venter dem. THW Kiel får samtidigt besøg af de forsvarende Champions League-vindere fra HC Vardar.


THW Kiel-HC Vardar (kl. 17.00):

Hele 3 gange har den nordtyske storklub THW Kiel vundet Champions League, men man skal alligevel tilbage til sæsonen 2011/2012 for at finde den seneste sejr i verdens fineste klubturnering. De seneste par sæsoner har der ikke været særligt meget at juble over, hvis man er tilhænger af zebraerne fra Kiel – de to seneste tyske mesterskaber, og meget tyder på det tredje i denne sæson, er nemlig røget til Mannheim, hvor Nikolaj Jacobsens tropper har været ret så suveræne.

En sejr i DHB Pokal i sidste er derfor ikke nok til at tilfredsstille de forhåbningsfulde fans fra Kiel, som forventer titler hver eneste sæson.

De to kampe mod HC Vardar bliver derfor sidste udkald for THW Kiel, hvis der skal rettes op en meget skuffende sæson, som har givet dem en øjeblikkelig 5. Plads i den tyske Bundesliga og måtte set sig slået i 1/8-finalerne i DHB Pokal mod TSV Hannover-Burgdorf.

Skal THW Kiel skabe sig et godt resultat i dagens kamp, så kræver det store præstationer af holdets rutinerede kræfter, Domagoj Duvnjak, Steffen Weinhold, Marko Vujin og naturligvis danske Niklas Landin i målet. Disse spillere skal vise vejen for de noget yngre spillere på THW Kiels mandskab, hvis sensationen skal skabes i Sparkassen Arena søndag aften.


Man kan kort sige, at man med alt sandsynlighed får et sultent HC Vardar mandskab at se i Kiel i dag. Med 7 sejre i træk herunder SEHA-League titlen kommer Vardar ind til opgøret med fuld selvtillid. Den kroatiske stjernespiller Luka Cindric, som senest tog MVP-titlen ved SEHA-Leagues final4 bliver også en af de vigtigste spillere for gæsterne, hvis de skal åbne et kompakt Kiel-forsvar op med Patrick Wiencek og Rene Toft i midten.


HBC Nantes-Skjern Håndbold (kl. 19.00):

En kamp som selv den største håndboldromantikker ikke ville turde drømme om, at Skjern skulle spille for en lille måneds tid siden, da Skjern hjemme i Skjern Bank Arena tog i mod mægtige Veszprem fra Ungarn.

Men sensationen blev skabt og nu er de i kvartfinalen, hvor de på papiret skal møde en mere overkommelig modstander i denne runde sammenlignet med sidste. Men selvom HBC Nantes af mange bliver regnet for et hold, som ligger lige under de allerstørste i Europa, så skal man lige huske på, at holdet har flere store profiler og verdensklassespillere, som f.eks. den makedonske højreback Kiril Lazarov, den tyske venstrefløj Dominik Klein og det franske stortalent Romain Lagarde.

Skjern skal derfor på overarbejde i det franske, hvis de vil gøre sig forhåbninger om Köln og en plads final4.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER