Jacob Zøhner

Optakt: Vive Kielce får besøg af mægtige Paris Saint Germain

Champions League-vinderne fra 2015/2016 sæsonen Vive Kielce tager lørdag aften i mod PSG i den første kvartfinale mellem de to hold.


Vive Kielce går ind til kampen med 18 sejre i træk heraf 4 i Champions League, 4 i den polske pokalturnering og 10 i den polske superliga, man kan derfor tale om et polsk hjemmehold med fuld selvtillid.

Seneste var det Rhein Neckar Löwen som blev sendt ud i 1/8-finalerne – her er det dog værd at bemærke, hvordan Rhein Neckar Löwen stillede op. De stod nemlig i den situation, at de skulle spille 2 kampe på en dag mod henholdsvis THW Kiel i den tyske Bundesliga og Vive Kielce i Champions League. Nikolaj Jacobsen valgte her at prioritere Bundesliga kampen mod THW Kiel højst, hvilket resulterede i at Vive Kielce kunne besejre Rhein Neckar Löwens reserver med 41-17. Herefter var løbet ligesom kørt – Vive Kielce sejrede derfor også i returen med cifrene 36-30 mod et noget stærkere Rhein Neckar Löwen mandskab.

En ting er sikkert, hvis den polske storklub, Vive Kielce skal have en chance mod Mikkel Hansen og co., så kræver det en stor præstation af flere holdets største profiler, som eksempelvis Michal Jurecki, Julen Aguinagalde og Karol Bielecki.


Hvis man kigger på PSG, så kan man hurtigt slå fast, at de går ind til opgørene som favoritter. En favoritværdighed som PSG vel bærer hver gang de går på banen – det er bare ikke altid at de lever op til den.

Men med 10 sejre i de seneste 11 kampe har PSG i den grad fundet den form, som de i starten af sæsonen havde så svært ved at finde. Parisernes første trofæ kom i hus for godt og vel en måneds tid siden, da de besejrede Toulouse i Coupe de la Ligue-finalen med cifrene 40-30. Seneste weekend spillede holdet sig også i finalen i Coupe de France, hvor Chambery Savoie blev besejret med 27-24. PSG er derudover ved at have hentet Montpelliers 6-points forspring i den franske liga – forspringet er nu på 2 point med 6 spillerunder tilbage.

Spørgsmålet er derfor om det skal være året, hvor den stenrige franske klub henter sæsonens første Champions League trofæ nogensinde eller ovenikøbet vinde hele 4 trofæer i samme sæson?

Der venter dem i hvert fald en polsk heksekedel lørdag aften, hvor man får nogle af svarene hertil!


Kampen starter kl. 18.30.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER