Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Talentudvikling sikrer atter nye spillere til Århus Håndbold

Pressemeddelelse fra Århus Håndbold:


Endnu engang har talentudviklingen i Århusiansk håndbold sikret nye talenter til klubben, som for næste sæson skriver kontrakt med de to unge og høje talenter Moussa Lihn Dembele og Anton Laursen på henholdsvis 2,04 og 2,14 meter, begge på en toårig kontrakt.


Sportschef i klubben, Peter Bredal, er glad for det velfungerende samarbejde mellem ligaklubben og dennes samarbejdsklubber, som nu giver afkast i form af Moussa Lihn Dembele og Anton Laursen. Også tidligere har samarbejdet budt på tilgangene af Nikolai Vinter og Mathias Møller, der begge har været en fast del af ligaholdet i denne sæson.

”Både Moussa og Anton er rigtige Aarhus-drenge med baggrund fra henholdsvis AGF/Viby og HEI, og vi ser meget frem til at få dem integreret på holdet. Filosofien i klubben er, at vi skal være en klub, der kan se udviklingspotentialet i de unge mennesker og skal være villige til at give dem chancen. Derfor er vi også meget spændte på at se, hvad Moussa og Anton kan bidrage med på VORES HOLD.”


I trænerteamet hos Århus Håndbold glæder man sig også over endnu engang at kunne tilknytte spillere fra egen talentudvikling. At det netop er ung talentmasse man hiver ind i klubben, gør sig blandt andet tydelig i begge drenges udtagelser til U18, 19 og U20 landsholdet. Senest i april, hvor både Moussa og Anton atter var af sted.

Assistenttræner Simon Sørensen ser frem til at arbejde med Moussa og Anton og ser et stort potentiale i begge drenge. Han anerkender dog også, at drengene med et opryk til ligaen, står overfor en stor læringsproces.

”Begge drenge er stadig meget unge og uerfaren på det her niveau, så de er begge i en læreproces, hvor de udover en masse teknisk, taktiske og fysiske ting, skal lære at være seniorspillere på liga-niveau. Begge spillere har et stort potentiale, især hvis man kigger på deres træningsmæssige erfaring, så er det meget interessant at se hvor meget de rykker sig nærmest fra træning til træning.”


Det potentiale, som Simon Sørensen nævner, er allerede nemt at spotte hos de to drenge. Moussa Lihn Dembele med sine 2,04 meter, 97 kilo og tydelige fysiske egenskaber har blandt andet allerede sat rekorder på spring og sprint i DHF-regi. Dertil Anton Laursen med sine 2,14 meter og 110 kilo, der også udemærker sig ved, at han på trods af sin størrelse bevæger sig godt, ikke blot som en stor rendyrket skytte, men også en spiller, der kan indgå i spillet, hvor man herefter hurtigt forstår, hvorfor drengene har en fast plads på ungdomslandsholdet.


Selv glæder drengene sig også til at prøve kræfter med mere fysik og hurtigere spil, når de fra næste sæson skal kæmpe side om side med ligaherrerne på VORES HOLD. Moussa Lihn Dembele fortæller:

”Det er helt klart en drøm der går i opfyldelse. Da man var lille, var det jo stjernerne der løb rundt herinde, og nu skal vi ind og spille sammen med dem, det er stort.” Hvortil Anton Laursen tilføjer ”Det er jo derfor man har trænet så meget, netop for at komme på eliteholdet. Det har været målet.”

Nye mål og forventninger til den kommende sæson er sat, at få spilletid og forhåbentlig være med til at spille slutspil igen om ca. et år.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER