Patrick Andersen

Skjern skal overkomme skadeschok

Skjern Håndbold har fået deres fløjprofil René Rasmussen skadet. Det kan få store konsekvenser for vestjyderne, da de når står uden et alternativ på højre fløj.


Ole Nørgaards tropper er med i kampen om at komme i både Champions League Final4, men også med i kampen om det danske mesterskab. Ikke mindst det danske mesterskab er noget der står højt på ønskelisten i Vestjylland. Champions League er ”bare” flødeskum. Skjern har ikke vundet mesterskabet siden oprykningssæsonen i 1999, og det er derfor noget bestyrelsesformand Carsten Thygesen hungrer efter.


I år skal derfor været året for Skjern. Et af de store problemer i de foregående sæsoner har været målmandsspillet, men med Tibor Ivanisevic og Emil Nielsen har Skjern fundet løsningen på det problem. Problemet nu bliver på højre fløj. Skjern har ikke noget reelt alternativ til René Rasmussen, som er blevet langtidsskadet. I truppen har Skjern den unge højre fløj Mathias Gliese, men når det skal afgøres bliver det en af de to højre backs, Eivind Tangen og Kasper Søndergaard, som skal smække bolden i mål fra kanten. Og det er et problem. Ingen af dem er vante med at spille den position, og selvom de begge er rutineret, vil modstanderne helt sikkert forsøge at lukrere på det. Det afspejler sig formentlig også på Unibet, hvor det er muligt at spille søndagens Champions League-kvartfinale.


For at sikre succes i kvartfinalen, og også i ligaen, skal Skjern tænke i alternativer for at gøre op med tabet af René Rasmussen og ikke mindst det chok, som det gav i truppen. Rent taktisk kan Skjern overveje at spille med to stregspillere, tre bagspillere og så undlade at tage en ”rigtig” højre fløj ind og lade Kasper Søndergaard være det brede punkt i højre side, hvor han skal spille en blanding mellem fløj og back. En anden mulighed er selvfølgelig også at lade Tangen spille fløjen og indøve kombinationer, hvor han kan komme ind i banen og flække bolden ind. Det vil samtidig give Skjern en fordel defensivt, da Søndergaard så ikke behøver at blive skiftet ud.


Det er dog ikke kun det taktiske aspekt i det. René Rasmussen er en spiller, der har været i Skjern i mange år, og er meget vellidt i truppen. Det kombineret med, at han er en profil gør, at Skjern skal komme sig over det chok det er at miste en holdkammerat af den kaliber.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER