Jacob Zøhner

HK Give Fremad klar til oprykningsfinale om plads i 1. division

Fra HK Give Fremads hjemmeside:


Indledende puljekampe i oprykningsspillet til 1. division.


Hjallerup IF – HK Give Fremad: 22-25 (11-11)


HJALLERUP: Give Fremads divisionshold skulle onsdag aften ud på en bustur på 175 kilometer, hvor nordjyderne fra Hjallerup IF ventede i Gives første oprykningskamp i det indledende puljespil.


Nordjyderne havde tabt deres første kamp mod Stadion fra Brønshøj, så for dem talte kun en sejr, mens Give havde en kamp i baghånden mod netop Stadion til at indløse en billet til de afgørende oprykningskampe mod nr. 11 og 12 fra 1. division, Høj og Frederikshavn.


En sejr ville dog sende Give ind i de afgørende oprykningskampe og dermed gøre søndagens hjemmekamp mod Stadion knap så nervepirrende, så det var naturligvis det scenarie, der var essensen i Givetræner Bo Østergaards peptalk til spillerne, inden de gik på banen i Hjallerup Idrætscenter.


Give under vanlig standard:

Det skulle dog vise sig at blive en kamp, hvor Give i den grad kom helt ud til klippekanten ved Ålborg Bugt, for et offensivt set skidt spillende Givehold fandt aldrig roen og den vanlige standard mod en modstander, der leverede den velkendte nordjyske indædthed og sejhed gennem hele dysten.


– Vi får sådan set en ok start og dækker fint op. Men så bliver vi ramt af først en udvisning til Skagen, dernæst en dobbeltudvisning til Kim Nissen. Det betyder, at vi i slutningen af 1. halvleg og starten af 2. halvleg spiller i undertal i en længere periode. Her handlede det om ren oplevelse og om at tabe så lidt som muligt. Men selv efter en periode med 4 mod 6 lykkes det os, at spille lige op i den samlede undertalsperiode, fortæller Bo Østergaard.


Nerverne på højkant:

Efter at Give blev fuldtallige, bølgede kampen frem og tilbage, hvor Give efter de fysiske og psykiske rystelser i undertalsperioden havde svært ved at finde den vanlige spillerytme.


– Vi spiller langtfra godt i dag. Det var tydeligt, at der både var nerver på, og at vi var rystede efter undertalsperioden. Vi får slet ikke flow i vores angrebsspil i dag bl.a. symboliseret ved normalt træfsikre Simon Madsen, der slet ikke rammer sit vanlige niveau her i aften. Jeg tror, at det spillede ind på nerverne, at vi vidste, at vi med en sejr var sikre på at komme i finalespillet mod et 1. divisionshold, vurderer Østergaard.


Taktisk mod blev belønnet

Rent taktisk forsøgte Gives sig bl.a. i en periode med to stregspillere, og da Hjallerup i kampens slutfase gik all in og spillede 7 mod 6 i et forsøg på at få hevet sejren i hus, foretog Bo Østergaard et modigt taktisk træk, idet han i stedet for at gå tilbage i forsvaret valgte at gå frem og dække offensivt med de storsatsende nordjyder.- Det var enten eller i denne fase, og heldigvis blev spillerne belønnet for deres mod. I denne hektiske slutfase tippede kampen nemlig over til vores fordel, for Hjallerup fik intet ud af deres overtalsspil. Tværtimod fik Chris Bust scoret 3 gange i tomt mål, og så kunne vi køre sejren hjem. Og det var godt nok en kæmpestor forløsning, for vi måtte virkelig slide hårdt i det i dag. Derfor ros til spillerne for at hive denne her sejr hjem på en dag, hvor mange spillemæssige ting ikke fungerede. Sådan en kamp her, havde vi nok ikke vundet for 2 måneder siden, så det var fedt at se, at spillerne også har udviklet sig som hold på den konto, siger Bo Østergaard.


Eminent opbakning fra Givefolket:

Udover at rose hele holdet for at have den rigtige indstilling og fighte flot igennem, sender Bo Østerggard et par ekstra anerkendende ord til Jakob Zøhner, der kampen igennem troede på tingene og bød ind med en del gode ting, Også ros til Rolf Hessellund, der sad 40 minutter på bænken for så derefter at komme ind og levere flot med bl.a. 2 vigtige scoringer.


– Rent defensivt var der mange der bød fint ind. Marvig leverede en god start i målet, og da Jakob Skov kom ind tog han også de bolde, man kan forlange af en keeper på det her niveau. OG så vil jeg rigtig gerne sende en kæmpestor ros og tak til de ca. 100 tilskuere, der havde taget turen fra Give til Hjallerup sådan en onsdag aften. Det var helt eminent, og vi følte rent faktisk, at vi spillede på hjemmebane. Jeg vil meget gerne her kreditere for denne flotte opbakning og både på egne og spillernes vegne sige, at vi virkelig sætter pris på den massive tilslutning, lyder det fra Bo Østergaard.


Finale uden pres:

Allerede søndag skal Give i kamp igen og denne gang hedder modstanderen Stadion (Brønshøj). Begge hold er kvalificeret til oprykningsfinalerne, så kampen handler om at finde ud af, hvem de to 2. divisionshold skal møde fra 1. division, hvor mulighederne er Ølstykke og Frederikshavn.


– Stadion bliver en svær opgave. Vi får noget at se til med deres offensive forsvar, og så ligger der jo også indbygget i kampen, hvem de to hold helst vil møde fra 1. division. Stadion vil muligvis helst møde Ølstykke, da det er det letteste både ang. logistik og økonomi. Men nu får vi se – jeg glæder mig ihvertfald over, at vores målsætning nr. 2 er kommet i hus, nemlig at kvalificere os fra det indledende puljespil til finalekampene om oprykning, pointerer Bo Østergaard.


Kampen spilles kl. 19.00, og mon ikke vi skal regne med, at den gamle Ikærhal vil blive presset i både fundament og murværk til det yderste, når et talstærkt publikum sammen med et forhåbentlig toptændt hjemmehold vil give kjøwenhavnerne kamp til stregen!


Mål for Give: Chris Bust 7, Simon Madsen 5, Jesper Johannesen 3, Christian Skagen 3, Jakob Zøhner 3, Rolf Hessellund 2, Sebastian Hansen 1 og Kim Nissen 1.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER