Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Spænding i Bjerringbro-Silkeborg før europæisk nøglekamp

Optaktsmeddelelse fra Bjerringbro-Silkeborg:


Minsk er et hold, som vi skal slå på hjemmebane, siger Bjerringbro-Silkeborg-topscorer Nikolaj Øris forud en yderst vigtig EHF Cup-kamp lørdag eftermiddag.


Selvom det bare gælder den tredje ud af seks gruppekampe, så er der allerede tale om en decideret nøglekamp for Bjerringbro-Silkeborg, når de lørdag eftermiddag møder SKA Minsk hjemme i JYSK arena. Hvis danskerne skal indfri ambitionen om at gå videre til kvartfinalen i EHF Cup, så kender de godt kravet: De skal slå hviderusserne i egen hule.


– Jeg er lidt spændt, siger Nikolaj Øris efter at have afsluttet den sidste træning forud for kampen.


– Det er en nøglekamp for os, hvis vi vil gå videre. Umiddelbart ser jeg Minsk, som det hold vi skal kæmpe med om andenpladsen i gruppen, og så skal vi slå dem på hjemmebane.


Målscoreren kan få betydning

Bjerringbro-Silkeborg ligger på andenpladsen i EHF Cup Gruppe A efter en sejr og et nederlag i de to første kampe. Tyske Magdeburg har lagt sig i spidsen med to sejre, mens Minsk og slovakiske Tatran Presov har et point hver. Vinderen af gruppen går videre, og det samme gør de tre bedste 2’ere på tværs af de fire EHF Cup-grupper. Både i den direkte duel med Minsk og i et senere 2’er-regnskab kan målscoren blive afgørende for Bjerringbro-Silkeborg, men i første omgang spekulerer danskerne ikke på måldifferencen.


– Først og fremmest handler det om at vinde, og så er det rigtigt, at målscoreren betyder mere, når vi spiller europæisk. Men vi skal koncentrere os om at få en sejr. Minsk har spillet lige op med Magdeburg, så det bliver en svær kamp, understreger Nikolaj Øris, der har lavet henholdsvis syv og otte mål i Bjerringbro-Silkeborgs to første gruppekampe.


En fysisk dyst

Den hårdtskydende højre back var også med på holdet, da Bjerringbro-Silkeborg for to år siden mødte Minsk. Dengang var det også i gruppefasen i EHF Cup. Her lykkedes danskerne med at vinde hjemmekampen så stort, at et lille nederlag på udebane var acceptabelt. Hviderusserne har skiftet en del ud på deres hold siden, men Øris og holdkammeraterne har forberedt sig efter bedste evne.


– Det er et kontrastærkt hold, som lavede 13 mål på kontra mod Magdeburg og særligt deres andenfase er rigtig stærk. Og så har de en venstre back, hvor det ligner, at han skyder hårdere end en hest sparker, og de har også en godt skydende højre back, siger Bjerringbro-Silkeborg-topscoreren, der også har forberedt sig på en hård fysisk dyst.


– Det er nogle store drenge. Der er flere af dem, hvor fysikken er en større force end det tekniske spil. De kommer langt med stor fysik og en stor arbejdsmoral, så vi skal være klar til at tage i mod nogle hårde tacklinger, og så skal vi spille med tålmodighed og være klar til at løbe hjem.


Tro på egne evner

Respekten for den hviderussiske modstander er stor, men mindst ligeså stor er troen på egne evner hos Bjerringbro-Silkeborg. Især hjemme i JYSK arena, hvor de meget sjældent taber.


– Minsk er et hold, som vi skal slå på hjemmebane. Jeg synes, at vi er bedre end dem. Umiddelbart står vi godt til dem, konkluderer Nikolaj Øris.


Den europæiske nøglekamp fløjtes i gang kl. 15.00 lørdag eftermiddag. Billetter til kampen kan købes på Bjerringbro-Silkeborgs hjemmeside, og kampen kan ses direkte på TV3 MAX.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER