Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Tidligere DHF-talentchef, Claus Hansen, har fået nyt job

Pressemeddelelse fra ISI Idrætshøjskole, Ikast::


Talentdvikler Claus Hansen bliver sportslig ansvarlig på ISI Idrætsefterskole.


Det bliver eleverne på ISI Idrætsefterskole i Ikast, der fremover får glæde af Dansk Håndbold Forbunds tidligere talentchef Claus Hansen. Han glæder sig til at arbejde med talentudvikling på tværs af idrætsgrene i et af Danmarks allerstærkeste sportsmiljøer


Til sommer tiltræder Claus Hansen i nyt job på Idrætsskolerne Ikast (ISI). Her bliver den tidligere talentchef i Dansk Håndbold Forbund ny sportslig ansvarlig på idrætsefterskolen ISI. Dermed bliver Claus Hansen del af et unikt og ambitiøst idrætsmiljø, som udover samarbejde omkring fodbold og håndbold med blandt andre FC Midtjylland også samarbejder med lokale klubber indenfor sportsgrene som eksempelvis golf, badminton, volley og cykling.


– Alsidigheden på ISI tiltaler mig i høj grad. Og talentudvikling på tværs og mulighederne for at transformere og udveksle værdifulde elementer mellem sportsgrene har altid inspireret mig. Idrætsligt har man i Danmark traditionelt arbejdet i søjler, og jeg glæder mig at arbejde overordnet og på tværs med træning og talentudvikling. Personligt har jeg som del af håndboldverden i forvejen altid stjålet med arme og ben for netop at optimere spillere, spillet og træningen, siger Claus Hansen.


Claus Hansen har gennem mange år fulgt udviklingen i idrætsmiljøet i Ikast og omkring ISI.


– Vi boede en overgang i byen, da min kone spillede håndbold for FCM. Her stiftede jeg bekendtskab med skolen, og jeg har fra begyndelsen været fascineret af den holistiske tankegang. På ISI men også i hele sportscampus-miljøet i byen, hvor alt hænger sammen. Jeg har altid været fortaler for talentudviklingsmiljøer med fokus på hele mennesker, så man ikke kun skaber sportsnørder. For mig er det vigtigste i talentudvikling ikke sporten, men mennesket. Erfaringsmæssigt gavner det både sporten og de unge mennesker selv, siger Claus Hansen.


– Jeg har også i mange år fulgt de mange dygtige trænere, ledere og undervisere i sportsmiljøet, som jeg glæder mig til at blive kollega og sparre med i dagligdagen. Derfor var jeg heller aldrig i tvivl, da jeg tog kontakt til Torben Østergaard om muligheden for at blive en del af ISI.


Trænersamarbejde på højt niveau


På ISI kommer Claus Hansen til at samarbejde med en lang række undervisere, der udover arbejdet på ISI også på trænerniveau er tilknyttet ligaklubber og nationale forbund indenfor eksempelvis golf, fodbold, badminton, håndbold og volley.


– Det er en del af alsidigheden, at jeg udover en hverdag med talentudvikling på øverste hylde også træder ind i et skolemiljø. Den side af mig selv glæder jeg mig også til at aktivere igen, siger Claus Hansen, der også glæder sig over de mange rosende ord, han har modtaget fra blandt andre landsholdsspillere som Mikkel Hansen, da DHF for nyligt offentliggjorde, at talentchefen havde opsagt sin stilling:


– Det har gjort mig stolt at modtage al den anerkendelse i de seneste uger, da noget af det mest motiverende for mig er at få mulighed for at flytte andre mennesker og gøre en forskel for dem.


ISI med endnu flere lag


Og på ISI er glæden gensidig:


– Claus har igennem mange år markeret sig som en af de dygtigste og mest innovative talentudviklere herhjemme. Hans udgangspunkt er holistisk nøjagtig som her på ISI og i hele sportscampusmiljøet i byen, hvor vi har fokus på den enkelte sportselevs udvikling – sportsligt, fagligt og socialt, siger ISI-forstander Torben Østergaard.


– Vi er overbeviste om, at han sammen med skolens ledelse, vores dygtige linjelærere og vores stærke samarbejdspartnere i campus og i klubberne kan lægge endnu flere lag på og videreudvikle det unikke sports- og talentudviklingsmiljø i Ikast, siger Torben Østergaard.


Foto:

På vegne af Idrætsskolerne Ikast (ISI) glæder forstander Torben Østergaard (tv) sig til samarbejdet med tidligere håndboldtalentchef Claus Hansen, der fra sommer bliver Sportslig Ansvarlig på ISI Idrætsefterskole


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER