Bjarne

Amandine Leynaud og Kari Brattset til Győr

Den ungarske storklub Győri ETO KC kunne mandag annoncere hele seks transfernyheder for næste sæson.


Oveni FC Midtjyllands salg af Veronica Kristiansen til Győr, kunne de forsvarende Champions League vindere præsentere yderligere to stjernespillere.


Den franske verdensmester Amandine Leynaud skifter til Győr på en etårig kontrakt med en dertilhørende option på yderligere én sæson. Hun kommer til klubben fra makedonske Vardar, som tidligere på måneden kunne offentliggøre, at de har fritstillet alle deres internationale profiler.


– Denne klub betyder meget for mig fordi det er den bedste klub i håndboldens historie. Enhver håndboldspiller har lyst til at spille med sådanne holdkammerater. Det var en kæmpe mulighed, og jeg er meget glad for at komme til Győr, udtaler Leynaud til klubbens hjemmeside om skiftet.


Også Veronica Kristiansens norske landsholdskammerat, den eftertragtede stregspiller Kari Brattset, rykker efter indeværende sæson til Ungarn. Brattset har skrevet en toårig kontrakt med en dertilhørende option på én sæson til. Brattset har spillet i Vipers Kristiansand siden 2016. Til Győrs hjemmeside udtaler hun:


Det er en drøm, som bliver til virkelighed, at komme til at konkurrere på topniveau. Selvfølgelig ønsker jeg at vinde mesterskaber med [Győr], og jeg håber, jeg kan bidrage til holdets success.


I Győr er Brattset udset til at erstatte Anja Althaus, som stopper karrieren efter denne sæson.


I tillæg til de tre nye spillere har mesterholdet også forlænget med tre ungarske spillere. Det gælder venstrebacken Zsuzsanna Tomori og den unge venstrefløj Szidónia Puhalák, som begge har forlænget deres kontrakter til 2019 – begge med options på yderligere en sæson, samt målvogteren Éva Kiss, som ligeledes har forlænget til 2019.


Győr spillede senest i lørdags mod slovenske Krim – en kamp de vandt forholdsvist overlegent 32-21. Den kan ses i tal HER.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER