Per Sabroe Thomsen

Interview med Ian Marko Fog: Del 1

 


Tilfreds Ian Marko Fog


Svaret på åbningsspørgsmålet til Nordsjællands cheftræner Ian Marko Fog, var lettere forudsigeligt – “Er du tilfreds med jeres sæson” – for det var han og humøret var højt. “Vi vandt en tæt kamp i mandags mod Kolding, der er et godt og rutineret hold og marginalerne faldt ud til vores fordel – og så har vi en lille spillepause”. Det sidste en klar indikation af, at selv om Nordsjælland ikke spiller “ude i Europa”, så er den hjemlige liga også et pres for et oprykkerhold, der kun er delvist professionelle håndboldspillere.


Ian Marko Fog er meget tilfreds med sæsonen som helhed, hvor holdet har spillet mange tætte kampe og er sluppet godt fra de fleste af disse opgør. Han mener at årsagen til den gode placering, skyldes den store indsats som spillerne lægger for dagen til træning, både i hal som i styrkelokalet. Konkurrencen på holdet er også blevet styrket op til denne sæson og selv om der en stamme der spiller en del, så er det blevet meget lettere at skifte en ny spiller ind. Samtidigt har de to unge målmænd Mike Jensen og Jakob Skaksen stået med gode redningsprocenter, bag et aggressivt og hårdtarbejdende forsvar. Der fremhæves endvidere holdets evne til at spille 7 mod 6, også selv om det koster lidt i ny og næ.


Cheftræneren glæder sig endvidere over den store jævnbyrdighed som herreligaen byder på og er imponeret over Mors Thy, som han siger – “de har mange varianter i deres angrebsspil og ligeledes er det imponerende, at GOG bliver ved med at producere det ene talent efter det andet”.


På trods af den – for mange i håndboldens verden – meget positive pointhøst for Nordsjælland, er målsætningen for holdet uændret – “det drejer sig om at spille i ligaen i den kommende sæson”. Derfor er der ingen genveje og lette løsninger, så Ian Marko Fog vil sammen med assistenttræner Simon Dahl fortsætte det hårde arbejde med den unge trup.


Nordsjællands næste turneringskamp, er den vigtige udekamp mod Sønderjyske lørdag d. 17-02-18


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER