Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Danmark er færdig ved VM

Fra Dansk Håndbold Forbund:

Håndbolddamerne er ude af VM efter nederlag på 23-26 (11-13) til Sverige i VM-kvartfinalen.

Tirsdag aften skulle endnu et kapitel skrives i kampen mellem Danmark og Sverige. Denne gang i en VM-kvartfinale i Arena Leipzig i Tyskland. Det var samtidig landskamp nr. 136 mellem de rød/hvide og vores svenske naboer – og landstræner Klavs Bruun Jørgensens kamp nr. 50 i spidsen for damelandsholdet.

Kampen begyndte med en herlig aktion fra Line Haugsted, der steg op og smækkede bolden ind til 1-0.

I modsatte ende var det danske forsvar fyr og flamme, der gjorde det svært for svenskerne.

Sverige nettede første gang efter fem minutter på straffekast. Minutter senere havde Isabelle Gulldén igen chancen på straffekast, men her kom Sandra Toft i vejen med endnu en redning. Danmark fik klart den bedste start og det udløste en svensk timeout efter ni minutter ved stillingen 4-2 i dansk favør.

Her lavede svenskerne flere taktiske sændringer. Det omfattede blandt andet en indskiftning af Hanna Blomstrand, der skulle få afgørende betydning.

Sverige kæmpede sig langsomt tilbage i kampen og kunne udligne til 8-8 efter 20 minutter. Minuttet senere tog Sverige føringen for første gang i kampen.

Maria fisker reducerede til 12-13 lige inden pausen, men målet blevet korrekt underkendt, da fløjspillerens fod ramte feltet inden hendes afsæt mod målet. Danmark var derfor bagud med 11-13 ved pausen.

Tæt på det hele store comeback

Sverige kom flot ud efter pausen, hvor Danmark slet ikke kunne følge med. Svenskerne opbyggede hurtigt et forspring, hvor særlig Hanna Blomstrand voldte det danske forsvar store problemer. Den svenske back scorede syv mål på syv forsøg i kampen.

I forsvaret var Sverige også godt spillende. Paradespillet var tæt på perfekt og i målet var indskiftede Filippa Idehn også brandvarm.

Med et kvarter tilbage bragte svenskerne sig foran med hele 20-14. Det udløste en dansk timeout, hvorefter Danmark gik over til at spille 7 mod 6.

Det gav det danske angrebsspil ny energi. Mette Tranborg kunne reducere til 18-22 med otte minutter igen. To minutter senere var Trine Østergaard i målscorerens rolle. Hun gjorde det til 20-23. Så blev det Kathrine Heindahls tur, der fra stregen scorede til stillingen 21-23.

Men tættere kom Danmark ikke på. Sverige holdt hovedet koldt i de døende minutter. De blå og gulblusede kunne dermed juble over en plads i VM-semifinalen, mens Danmarks VM-eventyr sluttede.

Stort tillykke til Sverige med deres første VM-semifinale nogensinde.