Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Bjerringbro-Silkeborg indleder EHF Cup med skandinavisk kvalifikationsbrag

Optaktsmeddelelse fra Bjerringbro-Silkeborg:


De kommende to weekender duellerer Bjerringbro-Silkeborg og HK Malmö om en billet til gruppespillet i EHF Cup. De danske bronzevindere glæder sig til et nyt europæisk håndboldeventyr.


Der er dømt skandinavisk broderfight om en plads i gruppespillet i håndboldens næstfineste europæiske turnering, EHF Cup. De danske bronzevindere fra Bjerringbro-Silkeborg kører over Øresundsbroen og møder HK Malmö i det som den midtjyske klub ikke har tøvet med at kalde ’efterårets vigtigste kamp’.


På søndag i Baltiska Hallen i Malmö og ugen efter i JYSK arena i Silkeborg skal det afgøres, hvem der kvalificerer sig ind blandt de 16 bedste hold i EHF Cup-gruppespillet. Bjerringbro-Silkeborg glæder sig til europæisk håndbold.


– Vi er altid stolte over at være med i europæisk sammenhæng. For tredje år i træk har vi muligheden for at være med i et europæisk gruppespil, og vi ser os selv som en del af EHF Cup-gruppespillet, lyder det fra Bjerringbro-Silkeborgs cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen.


– Vi har mange, der følger os, og vi glæder os til igen at kunne præsentere europæisk håndbold for vores publikum og vores sponsorer. Vi lever af at præsentere fede oplevelser i hallen, så det er herligt at kunne starte en ny europæisk kampagne.


Store europæiske præstationer

De to seneste sæsoner har Bjerringbro-Silkeborg leveret mange store europæiske præstationer. I begge sæsoner har de som det eneste danske hold kvalificeret sig til finalekampene i de europæiske turneringer, i forrige sæson i EHF Cup og i sidste sæson i Champions League. De oplevelser har de med i bagagen til sæsonens første europæiske kamp i Malmö.


– Vi har haft nogle fede oplevelser ude i Europa. Vi er gået videre i de to seneste sæsoner, og sidste sæson var jo et sandt eventyr, siger Peter Bredsdorff-Larsen med reference til Bjerringbro-Silkeborgs Champions League-kampagne, hvor de blandt andet besejrede THW Kiel på udebane og gik videre fra den sværeste gruppe i Champions Leagues historie.


Slog Kristianstad med seks mål

Når Bjerringbro-Silkeborg jagter et nyt europæisk gruppespil mod Malmö, vil danskerne være favoritter. Sådan er det, når danske hold møder svenske i europæisk håndbold, men trods favoritværdigheden er der stor respekt for den svenske modstand.


– Det er et fysisk stærkt og homogent mandskab, der har vist topniveau ved blandt andet at besejre de svenske mestre og Champions League-deltagere Kristianstad med seks mål. De har nogle profiler, der kender til kampe på den øverste hylde blandt andre den tidligere Bjerringbro-Silkeborg-spiller Fredrik Petersen, Fredrik Lindahl og ikke mindst målmanden Dan Beutler, siger Peter Bredsdorff-Larsen.


En busfuld Bjerringbro-Silkeborg-fans vil bakke danskerne op i det skandinaviske kvalifikationsbrag på den anden side af Øresund. Kampstart i Baltiska Hallen i Malmö er kl. 16.15. Kampen transmitteres på Radio Silkeborg og kan følges i livebloggen på MJA.dk.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER