Esben

Rasmus Boysen om den svære overgang til senior og hvad vi kan gøre bedre


Vi har haft en længere snak med Ribe/Esbjergs Rasmus Boysen, hvor vi blandt andet kom ind på den svære overgang fra ungdomshåndbold til seniorhåndbold. Mere følger de kommende dage.




Vi har en helt utrolig talentmasse i danmark, men som i mange andre sportsgrene er overgangen til senior tiden svær for mange. Hvorfor? og har du ideer til hvad men evt. kan gøre for at lette overgangen?


Som du nævner, har vi en fantastisk talentmasse i dansk håndbold grundet flot arbejde både ude i klubberne og hos DHF. Håndbolden har dog udviklet sig eksplosivt de seneste 5-10-15 år. Det betyder blandt andet, at spillet er blevet mere fysisk, hvilket jeg tror, er en af de største grunde til, at det er blevet sværere for talenterne at blive seniorspillere. En af måderne hvorpå man kan gøre overgangen lettere, er, at klubberne investere yderligere på talentudvikling. Spillerne skal fra de er ungdomsspillere lære, hvad der kræves af dem, når de bliver seniorspillere. Særligt på det fysiske område tror jeg, at mange klubber med fordel kan investere i folk med kompetencer inden for området, så spillerne står fysisk så stærkt som muligt, når de bliver seniorspillere.


En anden mulighed kan være, at man gør som i Tyskland, hvor unge spillere kan få et dobbelt spillercertifikat, så hvis de sidder meget på bænken i deres normale klub, kan de få dyrebar kamptræning på det niveau, der passer dem.




Hvordan har du oplevet din overgang til seniortiden?


Jeg oplevede overgangen til senior som svær. Jeg var i et rigtig godt træningsmiljø med mange unge og fremadstormende spillere, der spillede sammen på Skjern Håndbolds 2. divisionhold, ligesom jeg kunne få dyrebar træning med ligaholdet. Men jeg gjorde mig rigtig mange tanker om, at jeg var i en stor klub, hvor det som ung spiller er svært at slå igennem. Efter et par sæsoner, hvor niveauet på 2. division ikke længere passede mig, og jeg fortsat sad mest på bænken på ligaholdet, valgte jeg at skifte klub.



Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER