Patrick Andersen

Lars Jørgensen bliver ny assistenttræner for kvindelandsholdet

Fra Dansk Håndbold Forbund


Efter Søren Herskind meddelte, at han stopper som assistent, har landstræneren og DHF’s sportschef arbejdet på højtryk for at finde en afløser. Den jagt er bragt til ende med tilknytningen af Lars Jørgensen som ny landsholdsassistent.


For under tre uger siden meddelte assisterende landstræner Søren Herskind sin beslutning om at stoppe på posten på grund af øget travlhed i sin civile karriere. Siden da har landstræner Klavs Bruun Jørgensen og sportschef i DHF, Morten Henriksen, arbejdet på at identificere den rette afløser for Herskind. Det er lykkedes med aftalen med herrelandsholdets tidligere forsvarskæmpe, Lars Jørgensen, der tiltræder i DHF efter sommerferien. Aftalen med Lars Jørgensen glæder landstræner Klavs Bruun Jørgensen:


”Lars har selv prøvet alt på egen krop og vil derfor være en god sparringspartner for mig – både i forhold til spillet og i forhold til hvad, der rører sig på holdet. Hans mange år som forsvarsgeneral betyder, at han kan lære en masse fra sig både individuelt og kollektivt. Jeg glæder mig rigtig meget over, at vi har formået at tiltrække en kapacitet som Lars, og jeg ser meget frem til samarbejdet,” siger landstræneren.


Efter planen skal Lars Jørgensen ikke kun arbejde som assistent for kvindelandsholdet men også være med til at give input i forsvarsarbejdet omkring ungdomslandsholdene.


”Det er en stor opgave men samtidig et spændende og ambitiøst projekt, der er startet op på kvindelandsholdet. Jeg var aldrig i tvivl, da jeg først fik henvendelsen fra Klavs, og jeg er stolt over at have fået muligheden for at arbejde omkring et landshold som mit første trænerjob. Tanken er, at jeg også får lov at være lidt med omkring vores ungdomslandshold, hvor jeg skal have en snak med U-landstrænerne om, hvor jeg kan sætte mit præg”, indleder Lars Jørgensen.


”I forhold til A-landsholdsdelen er det selvfølgelig det defensive, som også var et af Sørens fokusområder, jeg skal arbejde med. Planen er, at jeg skal være med til at videreudvikle på det, som allerede startede for to år siden, da Klavs og Søren begyndte i jobbet. De næste samlinger skal jeg bruge på at finde mig til rette, snakke om hvilken rolle Klavs ser mig i og ellers bidrage med mine erfaringer. Det er med stor ydmyghed, at jeg tager imod jobbet,” slutter den kommende landstrænerassistent, der tiltræder d. 1. august og første gang er med A-landsholdet til samlingen i slutningen af september.


Lars Jørgensens karriere som spiller

-2000: Roar Roskilde

2000-2001: Virum-Sorgenfri

2001-2004: BM Altea

2004-2009: Portland San Antonio

2009-2012: AG København

2012-2017: KIF Kolding København


1999-2010: Danmark (192 landskampe/144 mål)



Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER