Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Nykøbing F. Håndbold er danske mestre

Fra DHF:

NFH KUNNE LØRDAG EFTERMIDDAG LADE SIG HÆDRE SOM DANSKE MESTRE, DA DE SLOG KØBENHAVN HÅNDBOLD MED 27-25 (10-12) I DEN TREDJE OG AFGØRENDE DM-FINALE.

Håndboldelskere fik fuld valuta for pengene i DM-finalerne i Primo Tours Ligaen, hvor der blev fightet for hver eneste bold i alle tre finalekampe. København Håndbold vandt første DM-finale med 29-26 på udebane. Derefter tog NFH også en udesejr i København med samme cifre. Derfor skulle det hele afgøres i en tredje finale.

Her kom København Håndbold bedst fra start, hvor de sortblusede bragte sig solidt foran med 7-3 i starten af 1. halvleg. Københavnerne var en tand bedre i de første 30 minutter, hvilket da også resulterede i en føring på 12-10 ved pausen. Efter pausen fik piben dog en helt anden lyd. Her var NFH omvendt bedre kørende. Anført af Johanna Westberg fik Niels Agesens tropper styr på tingene, hvilket gav dem overtaget i 2. halvleg. København Håndbold mistede føringen og havde ikke noget modsvar. Efter 60 minutters spil kunne NFH juble over klubbens første danske mesterskab.

FC Midtjylland tog bronze

Sidste års danske mestre kvalte spændingen i de to bronzeopgør mod Viborg HK. Midtjylland vandt sikkert den første kamp på hjemmebane med 30-25 (15-11), hvor føringen fra første 1.halvleg holdt kampen ud. I returkampen i Viborg herskede der heller ikke megen tvivl om udfaldet. Midtjylland var igen for stærke, hvilket resulterede i en sejr på 30-22 (14-9).