Simon Jensen

Skanderborg bevarede ligaplads i sikker stil

Efter en firemålssejr på hjemmebane i det første indbyrdes opgør mod 1. divisionsklubben fra TMS Ringsted, kunne Skanderborg Håndbold sikre sig overlevelse i 888 Ligaen med minimum ét point på Sjælland denne fredag aften.

Østjyderne leverede dog mere end det påkrævede resultat, som Nicolej Krickaus mandskab kunne bruge. Således hentede Skanderborg-gæsterne en komfortabel 28-23-sejr i Ringsted – og derved kan klubben igen i næste sæson præsentere ligaherrehåndbold i byen.

Allerede indledningsvist tydede kampforløbet på, at Skanderborg Håndbold kunne tage hjem i bussen med ligastatussen intakt – efter seks minutter førte gæsterne med 5-2.

TMS Ringsted var herefter kortvarigt oppe at snuse til en udligning ved 8-9, men da udeholdet efterfølgende scorede tre gange i streg, forduftede den fornemmelse hos hjemmeholdet hurtigt.

Lige før pausen øgede den tidligere Ringsted-spiller Mike Haack Skanderborg-føringen til fire mål, 13-9, og da selvsamme Skanderborg i minutterne efter pausen lagde yderligere på forspringet til 18-11, syntes vilkårene svære for værterne.

Ringsted-holdet kæmpede i den sidste fjerdedel en forgæves kamp for at bringe ligapladsen i spil igen, men Skanderborg afviste gang på gang sjællændernes forsøg – og så sluttede det hele med en 28-23-sejr til gæsterne, der derfor fortsat kan kalde sig ligahold.