Simon Jensen

Mors-Thy overraskede mod de danske mestre

Ved pausen af aftenens opgør mellem Bjerringbro-Silkeborg og Mors-Thy lignede det absolut ikke, at nordvestjyderne efter kampens 60 minutter ville stå med to points i hånden. Det skulle dog vise sig at blive realiteterne efter en kontroversiel afslutning.

Således førte Bjerringbro-Silkeborg med 12-10 efter kampens første 30 minutter på trods af en indledning, hvor Mors-Thy ellers var i teten med en 3-1-føring.

Det fik de forsvarende danske mestre dog hurtigt vendt på hovedet til en 5-3-føring i deres egen favør, inden det hele blev samlet igen ved 5-5. Herefter trak BSV’erne langsomt fra deres banemænd, og derfor kunne de gå til pause foran 12-10.

I 2. halvleg var Bjerringbro-Silkeborg foran med både 18-15 og 19-17, inden Mors-Thy bragte sig i front med 20-19. BSV slap dog ikke grebet af den grund og bragte sig i stedet foran med 23-22, inden gæsterne scorede to i streg og kom på 24-23.

I hjemmeholdets sidste gennemspillede angreb udlignede Rasmus Kier fra højrefløjen bag Kasper Larsen i Mors-Thy-målet – men herefter indtraf en kontroversiel situation omkring udeholdets sejrmål, der blev scoret af Nickolei Jensen med ti sekunder tilbage på haluret.

I sin aktion foretog bagspilleren først en dribling på sin position som venstre back, derefter lavede han en dribling indad i banen, hoppede op for at afslutte, men ombestemte sig så midtvejs i den bevægelse. Herefter foretog Nickolei Jensen nok en dribling – altså en ulovlig dobbeltdribling – inden han scorede bag Sebastian Frandsen i BSV-målet.

Det efterfølgende BSV-angreb løb ud i sandet og endte i et frikast midt på Mors-Thys banehalvdel – et frikast Nikolaj Markussen, efter slutfløjtet, sendte i hænderne på Kasper Larsen. Derved sluttede opgøret overraskende med en Mors-Thy-sejr på 25-24.