Simon Jensen

Ungt VHK-talent skamroses for slutspilspræstation

Viborg HK hentede onsdag aften en essentiel sejr over Odense Håndbold i deres bestræbelser på at kvalificere sig videre til DM-semifinalerne. I sejren fik unge Clara Høgh-Poulsen en stor rolle i Allan Heines taktiske dispositioner.


Efter et nederlag i det første kvartfinaleopgør på hjemmebanen i Viborg var selvsamme Viborg HK presset til sejr i det andet og potentielt afgørende opgør i Odense.


Sejren fik Allan Heines tropper hevet i hus via slutcifrene 22-20, og derved sikrede viborgenserne sig en tredje og altafgørende kamp om en plads i DM-semifinalerne.


I den vitale sejr i Odense mod Jan Pytlicks mandskab fik unge Clara Høgh-Poulsen tilmed en fyldestgørende rolle, særligt defensivt, for Viborg-holdet – og det var en indsats, hun efter kampen blev tildelt store roser for.


– Det var en U18-spiller, der både kom med fysik i forsvaret og turde tage nogle skud i angrebet. Det er let nok at sige, at det er det, man skal gøre som ung i en DM-kvartfinale, hvor man kommer ind i en, i sportens verden, liv eller død kamp. Men hun gjorde det, og det viste os, hvilket stof hun er gjort af, fortæller Viborg-træner Allan Heine til Viborg Folkeblad.


Hovedpersonen selv var efter kampen både lettet og også overrasket over, hvor meget spilletid hun egentlig havde fået – især taget hendes unge alder og rolle i truppen i betragtning.


– Jeg var lidt forberedt på, at jeg kunne komme i aktion i dag (onsdag aften, red.), da vi har arbejdet med nogle ting, der pegede i den retning til de sidste træninger. Men det var virkelig nervepirrende at blive sat ind, og det var et kæmpe ansvar at få på sig. Jeg håbede, at jeg kunne leve op til det, og jeg synes egentlig, at det gik fint, udtaler 18-årige Clara Høgh-Poulsen.


– Det er sådan en kamp her, der virkelig giver mig noget erfaring med. Det er en vild oplevelse at få med i bagagen, konstaterer hun afsluttende.


Viborg HK og Odense Håndbold spiller den tredje og afgørende kvartfinale torsdag aften i Viborg Stadionhal.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER